Linkuri accesibilitate

Ambasadoarea SUA la București: O Românie rezistentă economic este un factor crucial pentru regiune


Kathleen Kavalec, noul ambasador al SUA la București.
Kathleen Kavalec, noul ambasador al SUA la București.

„Echipa mea va continua să sprijine eforturile României de a lupta împotriva corupţiei şi de a consolida statul de drept”, a declarat joi ambasadoarea Statelor Unite la București, Kathleen Kavalec. 

Kathleen Kavalec a susținut primul său discurs în calitatea de ambasador în România, la adunarea generală a Camerei de Comerț Americană (AmCham).

Ambasadoarea americană a precizat că prioritatea sa este amplificarea legăturilor comerciale dintre SUA și România, atât în domeniul privat cât și în legătură cu instituțiile publice.

„Forţa legăturilor noastre economice este o prioritate cheie a relaţiei noastre bilaterale. Intenţionez să fac eforturi de extindere a prezenţei companiilor şi investiţiilor americane în România”, a punctat Kavalec.

„La viitorul Summit al Fondului de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări vom pune accentul pe securitatea energetică, dezvoltarea infrastructurii şi digitalizare”, a precizat ambasadoarea despre cooperarea româno-americană.

Aceasta a menționat că România se află pe drumul cel bun în ceea ce privește reformele pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și că se așteaptă ca PNRR să crească „oportunităţile din domeniile energiei verzi, sănătăţii şi tehnologiei informaţiei”.

Kavalec și-a încheiat discursul exprimându-și susținerea pentru stabilitatea regiunii, prin suportul acordat Ucrainei și a Republicii Moldova.

„O Românie rezistentă economic, care îşi sprijină uşor nevoile defensive şi contribuie la securitatea comună, reprezintă un factor crucial pentru menţinerea acestei determinări”, a subliniat Kathleen Kavalec.

„Nu doar Ucraina depinde de tăria noastră. Şi prietenii noştri din Republica Moldova merită un viitor independent, prosper, unul liber de influenţa malignă şi coercitivă a Rusiei, unul în care pot obţine pe deplin beneficiile economice aduse de integrarea în UE”, a menționat ambasadoarea SUA.

XS
SM
MD
LG