Linkuri accesibilitate

Kelemen Hunor are interdicție de intrare în Ucraina: fără explicații


Control la trecerea frontierei

Ambasadorul Oleksandr Bankov a explicat că potrivit „legislației în vigoare a Ucrainei domnului Kelemen Hunor i-a fost înmânată decizia autorităților de frontieră privind interzicerea intrării pe teritoriul statului ucrainean”. Diplomatul ucrainean a refuzat să dea explicații.

Ambasadorul Ucrainei la București, Oleksandr Bankov, a aflat sâmbătă seară că președintele UDMR, Kelemen Hunor nu a fost lăsat să treacă frontiera în Ucraina. Diplomatul ucrainean susține că liderului UDMR” i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 03.11.2017” și că „de atunci domnia sa a mai încercat să intre în Ucraina folosind pașaportul ungar”, dar că a fost mereu refuzat.

Potrivit „legislației în vigoare din Ucraina, domnului Kelemen Hunor i-a fost înmânată decizia autorităților de frontieră privind interzicerea intrării pe teritoriul statului ucrainean pe care a și semnat-o”, mai spune ambasadorul Bankov. Diplomatul recunoaște că decizia de interdicție pe care a primit-o Kelemen Hunor acum doi ani nu conține motivele care stau la baza acestei hotărâri. Ambasadorul Ucrainei la București, Oleksandr Bankov susține că o astfel de practică ar fi comună pentru toate statele europene și că îi va da liderului UDMR toate detaliile de care are nevoie într-o eventuală discuție privată.

Liderul UDMR a încercat să ajungă în Ujhorod, unde se sărbătorește cea de a 30-a aniversare a Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică, dar nu a fost lăsat să treacă frontiera. Președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România a povestit întâmplarea pe Facebook.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG