Linkuri accesibilitate

Kelemen Hunor candidează pentru un nou mandat de președinte al UDMR


Președintele UDMR, Kelemen Hunor, vrea un nou mandat în fruntea formațiunii.
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, vrea un nou mandat în fruntea formațiunii.

Kelemen Hunor cere sprijinul delegaților la Congresul UDMR din luna aprilie pentru a fi ales din nou președinte al Uniunii. Liderul maghiarilor spune că încă nu și-a terminat misiunea în fruntea partidului.

"Am decis să-mi continui munca de președinte al UDMR, deoarece doresc să îmi aduc contribuția în continuare, la dezvoltarea comunității noastre și a întregii societăți din România”, a scris Kelemen Hunor într-un mesaj pe Facebook.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost un critic dur al deciziei Austriei de a nu susține intrarea României în spațiul Schengen.

De cealaltă parte, Kelemen Hunor este văzut ca susținător al premierului ungar Viktor Orban. Liderul UDMR i-a luat apărarea lui Viktor Orban, după declarațiile controversate de la Băile Tușnad, din iulie 2022, privind „amestecul” de rase europene și non-europene.

De altfel, Kelemen Hunor a spus, după victoria lui Viktor Orban în alegerile din aprilie 2022, că acest rezultat e o garanție că interesele maghiarilor din România şi Transilvania vor fi importante pentru Guvernul Ungariei.

Kelemen Hunor este din 2011 este liderul UDMR după ce în perioada 1999 - 2007 a fost președintele Consiliului de Coordonare, iar între 2007 - 2011 a fost președinte executiv al partidului.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG