Linkuri accesibilitate

Kelemen Hunor: Sunt pentru a participa la guvernare cu membri în Cabinet


Președintele UDMR, Kelemen Hunor că este în favoarea intrării la guvernare alături de PNL și USR PLUS, dar cu miniștri în Cabinet, nu doar prin sprijin parlamentar. El afirmă pe de altă parte despre partidul radical AUR că ”nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, în 2020”.

Kelemen Hunor spune după alegerile parlamentare că „nu va exista o majoritate pentru reforma constituțională, e clar, pentru acest lucru nu vor exista două treimi în Parlament, dar asta nu înseamnă că o majoritate calificată pentru a guverna stabil România și responsabil nu va exista, va exista, dar depinde bineînțeles în mare măsură de președintele Iohannis”, potrivit RFI.

Liderul UDMR pledează pentru un Guvern de centru-dreapta.

„E nevoie de un Guvern de centru-dreapta. Din punctul meu de vedere, asta este opțiunea numărul unu, un Guvern de centru-dreapta, un Guvern stabil, cu un program simplu, cu un program extrem de transparent, care poate fi pus în aplicare (…). Vom vedea, asta este opțiunea noastră, asta ar fi, dacă ar trebui să dăm sfat cuiva, asta ar fi sugestia noastră, un Guvern de centru-dreapta. Nu cred că se poate forma astăzi și în viitorul apropiat o majoritate în jurul PSD-ului, trebuie să fie limpede pentru toți”.

Kelemen Hunor a afirmat că România nu avea nevoie de o formațiune precum AUR în legislativ.

„Nu era nevoie de o astfel de forță în Parlament, dar cetățenii au rezolvat această problemă și vom vedea ce se va întâmpla mai departe și cum se va comporta acest partid în Parlament, dar din punctul meu de vedere, nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, în 2020”.

Întrebat dacă UDMR va avea miniștri în viitorul Guvern sau doar va oferi sprijin parlamentar, președintele formațiunii a răspuns: „Eu sunt pentru a participa la guvernare. Asta înseamnă să ai membri în Cabinet”.

Luni și Dacian Cioloș a anunțat că USR-PLUS este gata să intre la guvernare alături de PNL și UDMR, formațiune pe care a numit-o indispensabilă pentru formarea unei majorități parlamentare după rezultatele votului din 6 decembrie.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG