Linkuri accesibilitate

Discuții pentru dotarea Kievului cu rachete cu rază lungă de acțiune și avioane militare


Germania și Statele Unite și-au anunțat intenția de furniza tancuri grele Kievului, care speră acum că Vestul va furniza și rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă.
Germania și Statele Unite și-au anunțat intenția de furniza tancuri grele Kievului, care speră acum că Vestul va furniza și rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă.

Kievul și aliații săi occidentali sunt angajați în discuții „rapide” cu privire la posibilitatea de a dota Ucraina cu rachete cu rază lungă de acțiune și avioane militare, a declarat un consilier de top al președintelui Ucrainei, transmite Associated Press.

Susținătorii Ucrainei din Vest „înțeleg cum se dezvoltă războiul” și necesitatea de a furniza avioane capabile să ofere acoperire pentru vehiculele blindate de luptă pe care le-au promis Statele Unite și Germania, a declarat Mihailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Ucraina a declarat vineri că antrenamentele piloților săi cu avioanele de luptă americane F16 vor dura jumătate de an. În acest timp, Kievul își intensifică campania de asigurare a avioanelor de război de a patra generație.

Ucraina a primit un impuls uriaș săptămâna aceasta, când Germania și Statele Unite și-au anunțat intenția de furniza tancuri grele Kievului, care speră acum că vestul va furniza și rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă.

Vreți să citiți mai multe știri și articole de acest tip? Abonați-vă AICI la newsletter-ul Europa Liberă, „3 minute”.
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG