Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis, avertisment despre modificările Codului Fiscal: „O guvernare dezastruoasă care va lăsa urme adânci”


Președintele Klaus Iohannis a criticat din nou guvernarea PSD, miercuri, în fața oamenilor de afaceri. Șeful statului a atras atenția că partidele aflate la guvernare au modificat Codul Fiscal de mai multe ori decât zilele anului trecut.

Klaus Iohannis a mai punctat faptul că mediul de afaceri „a fost bulversat prin măsuri hazardate și intempestive, prin accidente de decizie”, cum ar fi OUG 114, cunoscută și sub numele de taxa pe lăcomie, acest lucru arătând astfel calitatea „deplorabilă” a guvernării actuale”, potrivit Agerpres.

"Nu se poate guverna împotriva oricărei logici economice și împotriva bunului simț. Și în niciun caz nu se poate guverna împotriva celor guvernați".

Președintele a atras atenția, la şedinţa Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, că OUG 114 a fost „un accident de decizie” și că arată „calitatea deplorabilă a guvernării actuale”.

„Investitorii şi angajatorii privaţi resimt acut nevoia României de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii. Şi nu mă refer doar la autostrăzi, ci la tot ce înseamnă un standard de viaţă modern pentru cetăţeni: spitale, şcoli, căi ferate, aeroporturi, infrastructură energetică şi de utilităţi publice, infrastructură digitală şi de formare în privinţa industriilor viitorului, chestiune mult discutată şi în principiu total neglijată”, a menționat șeful statului, amintind că grija guvernelor PSD din ultimii ani a fost subordonarea justiției, sacrificând „dezvoltarea României pe termen lung”.

Totodată, șeful statului a solicitat Executivului să ia măsuri pentru consolidarea rapidă a finanțelor publice și a colectării veniturilor bugetare, în contextul în care „vulnerabilitățile se adâncesc”, dând exemplul situației bugetare de la nivelul administrațiilor publice.

Solicit Guvernului să ia măsuri de consolidare rapidă a finanţelor publice şi a colectării veniturilor bugetare", a spus şeful statului.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG