Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis, către elevi: Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți un super-erou


Președintele Iohannis a transmis luni un mesaj către elevii și dascălii care încep noul an școlar în condițiile de pandemie și în cele trei scenarii ale autorităților care combină orele în săli de curs cu învățământul online.

Șeful statului le-a transmis copiilor că are încredere în ei, chiar dacă anul acesta școlar este unul „altfel”, iar fiecare are ocazia să fie super-erou, respectând normele de de igienă.

„Chiar dacă astăzi începem un nou an școlar altfel decât erați obișnuiți, entuziasmul, nerăbdarea și bucuria de a reveni la școală au rămas neschimbate. Trecem cu toții printr-o situație care în urmă cu câteva luni ar fi posibilă doar în cărți sau în filme. Până când vom reuși să virusul care ne-a schimbat tuturor modul de viață va trebui ca la școală să respectați câteva măsuri speciale concepute pentru a nu pune în pericol sănătatea voastră și a celor dragi. Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți un super-erou care, atunci când poartă mască, se spală des pe mâini și ascultă îndrumările cadrelor didactice își ocrotește părinții și bunicii, cei mai expuși pericolului de a se îmbolnăvi. Eu am foarte mare încredere în voi și împreună vom trece cu bine prin această perioadă”, le-a transmis președintele Klaus Iohannis elevilor, în prima zi de școală a anului școlar 2020 - 2021.

Iohannis a avut un mesaj și pentru dascăli, cărora le-a spus că este convins că vor găsi resursele interne pentru a se adapta situațiilor neprevăzute.

„Frumoasa misiune pe care v-ați ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi învățământ de calitate este dublat acum de necesitatea desfășurării acului educațional în condiții sanitare cât mai sigure deopotrivă pentru elevi și cadre didactice. Pășim cu toții pe un teritoriu necunoscut și tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate și energie. Va trebui să găsiți resurse interne și adesea să vă adaptați la situații neprevăzute. Sunt convins, însă, că veți reuși să îi însoțiți pe copii în fascinanta călătorie a cunoașterii fie că vă veți afla alături de ei în clasă, fie la distanță, prin intermediul mijloacelor de comunicare online. Vă doresc un an școlar cât mai bun și vă mulțumesc pentru implicarea voastră”, spus Klaus Iohannis.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că în acest moment sunt 12.423 de unități de învățământ în scenariul verde (toții copiii în sălile de clasă), 4.915 în scenariul galben(hibrid cu ore și în sălile de clasă și online, prin rotație) și 263 de unități în scenariul roșu (exclusiv online).

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG