Linkuri accesibilitate

Monica Anisie: Sunt 399 de profesori spitalizați sau în carantină


Ministrul Educației, Monica Anisie
Ministrul Educației, Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, într-o conferință de presă, că în acest moment sunt 12.423 de unități de învățământ în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben și 263 de unități în scenariul roșu. Anisie a făcut un apel către societate să ”nu politizeze educația.”

„Am avut o video conferința cu inspectorii generali. Sunt 11 județe în care nu avem nicio unitate de învățământ în scenariul roșu: Harghita, Hunedoara, Ialomita, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoșani, Covasna, Vaslui”, a spus Anisie.

„Activitățile didactice se vor desfășura în verde sau galben. În momentul acesta, avem următoarea situație: 12.423 de unități de învățământ în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben, 263 de unități în scenariul roșu”.

În privința Bucureștiului sunt, deocamdată, 607 școli în scenariul galben și 29 în cel rosu, dar datele finale vor fi date după ce se va încheia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

„Suntem într-un proces dinamic, tocmai de aceea la București s-a realizat de urgență întrunirea comitetului pentru a identifica, acolo unde este cazul, anumite situații și a lua o nouă decizie în sensul în care consiliul de administrare a școlii a făcut o nouă propunere, din cauza situației epidemiologice în anumite unități”.

Anisie s-a referit și la situația cadrelor didactice, în contextul în care în ultimele zile au apărut tot mai multe informații despre profesori care fie s-au îmbolnăvit de Covid 19, fie au cerut pensionarea de teama infectării.

La momentul acesta exista 106 cadre didactice spitalizate, 293 în carantină care doresc să își desfășoare activitatea online și 91 care au intrat în concediu medical.

Referitor la situațiile în care anumite cadre au solicitat pensionarea cu 1 septembrie, sunt 147 de cadre didactice care începând cu 1 septembrie au depus la inspectorate dosarele”, a spus Monica Anisie.

Ministrul a făcut un apel la societate să nu politizeze educația.

„Aș vrea să fac un apel către întreaga societate: ne aflăm într-o situație dificilă și aș vrea să punem umărul cu toții la revenirea copiilor la școală. Fac apel la toată lumea să încetăm să politizăm educația în aceste momente. E nevoie de întreaga societate și e nevoie sa fim împreună.”

În ceea ce privește licitația pentru tablete, aceasta s-a finalizat pentru cele trei loturi și urmează livrarea tabletelor către elevi.

„Am realizat demersurile să reluăm pentru celelalte șase loturi pentru care nu au existat câștigători. Sunt inițiative multe locale, pe toată această perioadă a verii s-au realizat achiziții și la nivel local, vom face și o evaluare a acestora pentru a vedea necesarul real.


La nivel guvernamental tocmai a fost adoptat un memorandum prin care operatorii de internet și-au asumat conectarea a 2800 de clădiri de unități de învățământ, până la 18 septembrie. Pentru celelalte s-au idenitficat soluții, urmează să lucrăm. Problema e că în clădiri nu există internet”.

XS
SM
MD
LG