Linkuri accesibilitate

Romania- Klaus Iohannis at the debate with journalists
Romania- Klaus Iohannis at the debate with journalists

Klaus Iohannis, la propria dezbatere: eroul campaniei nu este candidatul, eroul este alegătorul cu ștampila în mână

După ce a refuzat o dezbatere directă cu contracandidata sa, președinta PSD, Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis a decis să organizeze o conferință, pe care o numește dezbatere, la care a aprobat și invitat nominal ziariști să îi adreseze întrebări.

Staff-ul de campanie al Partidului Național Liberal a comunicat că fiecare dintre jurnaliști va putea pune trei, maximum patru întrebări lui Klaus Iohannis, subliniind că discuția va fi liberă, fără teme discutate în prealabil.

Lista celor care pot adresa întrebări:

Radu Tudor (Antena 3), Ion M. Ioniță (Adevărul), Moise Guran (Europa FM), Cristina Șincai (România TV), Silviu Mănăstire (B1 TV), Clarice Dinu (HotNews), Ramona Avramescu (TVR), Cristian Leonte (Pro TV) și Cristian Pârvulescu (SNSPA).

Restul presei a fost invitată și poate participa doar în măsura în care are reporteri acreditați la Cotroceni și doar ca să observe. Reporterii din sală nu au voie să pună întrebări, nu au dreptul să filmeze sau să fotografieze decât cu telefonul mobil.

Inclusiv studenții și profesorii din public au fost aprobați de echipa de campanie a lui Klaus Iohannis.

17:04 19.11.2019

Măsuri de securitate impresionante în zona Bibliotecii Centrale Universitare, unde Klaus Iohannis este așteptat puțin înainte de ora 19:00, la care începe dezbaterea. În clădirea BCU accesul este restricționt deja de către Serviciul de Protecție și Pază, iar afară sunt staționate efective de jandarmi.

17:49 19.11.2019

Referitor la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis, deputatul USR Iulian Bulai afirmă, într-o postare pe Facebook, că că nu este misiunea unui politician să valideze jurnaliștii care pot pune întrebări.

"Nu e misiunea unui politician să valideze jurnaliști, alegându-i pe sprânceană, la fel cum nu are dreptul să aleagă la ce întrebări și cui răspunde. Președintele reprezintă o putere în stat, iar presa o alta, ce-a de-a patra, «câinele de pază al democrației», iar aceste puteri trebuie să rămână separate. Nu mi-am imaginat niciodată că un politician ca dl Iohannis își va dori un spațiu de „dezbatere“ aseptic, populat cu ziariști cărora el însuși să le acorde certificate nominale de legitimitate. Fiindcă, la fel ca pe politicieni, pe jurnaliști cei care-i legitimează sunt cetățenii. Sper că e doar un accident și că, în următorul mandat al dlui Iohannis, vom avea o presă care să slujească cetățenii și nu politicienii", a scris, pe Facebook, Iulian Bulai.

18:01 19.11.2019

Invitații - studenți, profesori, jurnaliști - încep să sosească La Biblioteca Centrală Univsersitară.

Între timp, dezbaterea paralelă organizată de Viorica Dăncilă, candidata PSD, a început cu o tiradă la adresa lui Klaus Iohannis.

18:16 19.11.2019

Viorica Dăncilă afirmă că speră ca președintele Iohannis să răspundă la unele întrebări în propria sa dezbatere:

  • De ce nu ați făcut, domnule Iohannis, nimic în cei cinci ani de mandat?
  • În campania din 2014, de ce i-ați mințit pe români că veți renunța la imunitatea prezidențială?
  • La summitul de la Sibiu, Klaus Iohannis a promis că România va intra în Schengen. Vă asumați acest eșec al politicii externe?

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG