Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: După guvernarea PSD, România riscă să rămână singura țară din UE cu MCV


Președintele Klaus Iohannis și-a lansat duminică programului de candidat la alegerile prezidențiale intitulat „Împreună pentru România normală”.
Președintele Klaus Iohannis și-a lansat duminică programului de candidat la alegerile prezidențiale intitulat „Împreună pentru România normală”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România riscă să rămână singura ţară din Uniunea Europeană cu MCV, criticând guvernarea PSD pentru acest fapt.

„Au trecut 30 de ani de la Revoluţie, însă moştenirea comunismului s-a văzut în toate perioadele în care PSD a fost la putere, perpetuând incompetenţă şi corupţie, atitudini contrare unui spirit democratic, transparent, proeuropean (...) După această guvernare PSD România riscă să rămână singura ţară din Uniunea Europeană cu MCV (Mecanismul de Cooperare și Verificare, n.r.)”, a spus șeful statului, potrivit Mediafax, cu ocazia lansării programului său de candidat la alegerile prezidențiale intitulat „Împreună pentru România normală”.

Șeful statului a mai acuzat „guvernarea eşuată a PSD” că a sufocat ţara „prin birocraţie, nepotism, corupţie, abuzuri şi lipsă de predictibilitate”.

„Drumul spre o Românie normală este unul foarte dificil, dar sunt optimist, pentru că astăzi românii vor schimbare și luptă pentru această schimbare. Este timpul pentru a răspunde onest și asumat la întrebarea ce avem de făcut ca România să devină o țară normală. Viziunea pe care eu o propun cetățenilor se găsește în programul prezidențial «Împreună pentru România normală»”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Președintele a mai amintit că România are printre cele mai puțin dezvoltate infrastructuri de transport rutier, feroviar, maritim sau aerian din UE și a dat vina pe guvernarea PSD, despre care spune că a vrut „să țină avioanele la sol și promisiunile în aer”. El a subliniat necesitatea ca România să se integreze în Spațiul Unic de Transport European și s-a declarat convins că guvernul PNL poate face acest lucru.

Totodată, șeful statului a punctat că rămâne un „susținător ferm al luptei anticorupție”. El a mai subliniat și că trebuie refăcută credibilitatea instituțiilor, care ar trebui să fie supuse „unui audit serios și profesionist”, iar administrația publică să fie „așezată pe baze de merit și performanțe”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG