Linkuri accesibilitate

Iohannis: Modernizarea Constituției, necesară. CCR va fi un capitol


România - Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a admis luni că este necesară o reformă a Curții Constituționale dar a circumscris-o modernizării Constituției.

Șeful statului spune că prioritară este reformarea legilor justiției, modificate în timpul guvernării PSD. Abia după modernizarea Constituției, unul din capitole ar putea fi destinat și modernizării CCR.

„Cu siguranţă, acum trebuie să ne ocupăm, dacă vorbim despre legislaţie, prima dată despre legile justiţiei, care trebuie reformate. Asta este etapa în care ne aflăm acum, dar am putut să vedem cu toţii că de fapt este nevoie de o modernizare a Constituţiei. Am avut situaţii care nu au avut soluţii constituţionale simple, unele nu au avut deloc soluţii, vă amintesc doar de situaţia alegerilor anticipate care ar fi fost foarte bune pentru a putea intra cu un Guvern nou, cu un Parlament nou validat proaspăt de cetăţeni în această etapă extrem de complicată, nu s-a putut şi cu siguranţă atunci când Constituţia va fi modernizată este nevoie şi de o modernizare a capitolului care se referă la Curtea Constituţională", a spus Klaus Iohannis într-o conferință de presă susținută luni la Cotroceni.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG