Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: Vă rog să vă conformați restricțiilor, dacă nu doriți să ajungeți de sărbători la spital


Gestionarea pandemiei de coronavirus, restricțiile de sărbători și campania de vaccinare care va începe pe 27 decembrie au fost principalele teme de discuție ale ședinței de la Palatul Cotroceni la care au participat mai mulți membri ai noului guvern.

"Pandemia din păcate este cu noi chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puține persoane infectate, nu putem să spunem că lucrurile stau bine, avem din păcate foarte multe persoane la terapie intensivă, avem din păcate prea multe persoane decedate în fiecare zi", a afirmat Klaus Iohannis, în declarația de la finalul ședinței de la Cotroceni.

"Dragi români vă rog să vă feriți de boală și să îi feriți și pe ceilalți de boală, nu e de joacă", a insistat președintele Iohannis.

Nicio măsură nouă nu va fi introdusă special pentru sărbătorile de iarnă, dar președintele a insistat că este obligatoriu să fie respectate cele în vigoare pentru a evita o înrăutățire a situației.

"Aceste restricții sunt obligatorii, nu este ceva opțional. Vă rog să vă conformați dacă nu doriți să ajungeți de sărbători la spital", a subliniat șeful statului.

Din 27 decembrie va fi demarată campania de vaccinare împotriva Covid-19 cu o primă tranșă de 10.000 de vaccinuri dezvoltate de Pfizer/BioNTech și omologate de Agenția Europeană a Medicamentului.

"Vaccinurile sunt sigure, eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene", a arătat șeful statului.

La ședința de la Palatul Cotroceni au participat prim-ministrul Florin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. De asemenea, au mai fost prezenți ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

XS
SM
MD
LG