Linkuri accesibilitate

Kovesi confirmată definitiv: Conferința Președintilor din Parlamentul European aprobă numirea


Pentru a ajunge procuror -șef european, Laura Codruța Kovesi mai are nevoie doar de confirmarea Parlamentului European, procedură formală.
Pentru a ajunge procuror -șef european, Laura Codruța Kovesi mai are nevoie doar de confirmarea Parlamentului European, procedură formală.

Conferința Președinților de grupuri politice din Parlamentul European a aprobat astăzi numirea Codruței Kovesi în funcția de procuroare șefă a Parchetului European.

Luni numirea fusese aprobată și de Consiliul Uniunii Europene, care reprezintă capitalele celor 22 de țări ce participă la Parchetul European (EPPO).

Cum Conferința Președinților de grupuri politice a decis că numirea NU mai are nevoie de votul plenului Parlamentului European, procedura de numire a Laurei Codruța Kovesi este încheiată, din punct de vedere legislativ. .

Lipsesc numai semnăturile Parlamentului și Consiliului, lucru care se va întâmpla, este de așteptat, săptămâna viitoare la Strasbourg, relatează corespondentul Europei Libere.

Parchetul European va trebui, în principiu, să fie operațional la sfârșitul anului 2020. Sediul său va fi la Luxembourg. Codruța Kovesi va conduce activitatea a 22 de procurori naționali, câte unul din fiecare țară participantă.

Dintre actualii membri UE, țările care nu participă la Parchetul European sunt Marea Britanie, Danemarca, Irlanda, Suedia, Polonia și Ungaria.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG