Linkuri accesibilitate

Kremlin: Unul dintre obiectivele din Ucraina este să împiedicăm aderarea ţării la NATO


Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat că unul dintre obiectivele campaniei militare a Rusiei în Ucraina este de a împiedica aderarea ţării la NATO.
Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat că unul dintre obiectivele campaniei militare a Rusiei în Ucraina este de a împiedica aderarea ţării la NATO.

Unul dintre obiectivele campaniei militare a Rusiei în Ucraina este de a împiedica aderarea ţării la NATO, a declarat Kremlinul, într-un comentariu legat de vizita de joi la Kiev a secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, potrivit EFE și preluat de Agerpres.

„În caz contrar, aceasta ar reprezenta o ameninţare serioasă la adresa securităţii ţării noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică, telefonică.

Secretarul general al NATO s-a deplasat joi la Kiev în prima sa vizită după invazia pe scară largă declanşată de Rusia la 24 februarie 2022, arătând sprijinul Alianţei Nord-Atlantice pentru Ucraina în timp ce aceasta se pregăteşte de lansarea unei contraofensive.

Stoltenberg a depus o coroană de flori în onoarea soldaţilor ucraineni căzuţi pe câmpul de luptă în estul ţării şi a trecut în revistă captura de vehicule blindate ruseşti amplasată în Piaţa Sf.Mihail din centrul Kievului, conform Reuters.

Liderii ucraineni şi oficialii NATO nu au făcut niciun anunţ imediat cu privire la această călătorie.

După ce a adus un omagiu soldaţilor ucraineni, secretarul general al NATO s-a urcat într-o maşină şi a plecat, a remarcat un fotoreporter Reuters.

„Secretarul general al NATO se află în Ucraina. Vom furniza mai multe informaţii cât mai curând posibil', au declarat pentru EFE surse aliate, fără a oferi mai multe detalii.

Până acum, Jens Stoltenberg nu a călătorit în Ucraina, deşi lideri ai statelor membre ale Alianţei au vizitat Kievul în mai multe rânduri.

XS
SM
MD
LG