Linkuri accesibilitate

La o zi de la schimbarea legii, PSD a demis managerul instalat de PNL la Spitalul Neamț


Spital - imagine generică

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene (PSD), a anunțat joi schimbarea din fruntea Spitalului Județean Neamț a lui Marius Ghineț, numit în fruntea unității de către PNL în timpul stării de urgență.

Decizia vine la doar o zi după ce Parlamentul a votat starea de alertă, iar PSD a modificat legea astfel încât numirile și schimbările managerilor de spital să fie făcute de autoritățile locale și nu de către Ministerul Sănătății.

Cazul managerului de la Neamț a fost invocat în plen în momentul justificării trecerii competențelor de la Ministerul Sănătății la autoritățile locale. Motivul invocat de social-democrați este că Marius Ghineț a fost numit în fruntea spitalului în ciuda faptului că el este patron al unei firme de pompe funebre și al unei firme care se ocupa cu asfaltări și lucrări de întreținere în oraș.

Am demis patronul de pompe funebre de la conducerea Spitalului Județean Neamț.

Cum nicio promisiune făcută nemțenilor nu rămâne neîndeplinită, vă anunț că l-am demis pe domnul care se ocupa de pompe funebre și am numit un om de o înaltă pregătire profesională și morală, în persoana doctorului militar Silviu Dan Verzea.

Mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversăm, fără niciun sprijin de la Guvernul României, avem nevoie de profesioniști, care să aibă competența necesară și pregătirea medicală pentru a conduce Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Așadar, cel puțin la Neamț, nu accept compromisuri și bătaie de joc: fără frizerițe, chelneri și gropari la conducerea celui mai mare spital din județul nostru", a anunțat, joi, Ionel Arsene.

Ionel Arsene a fost cel care, pe 16 mai, a ieșit public acuzând liberalii că au pus la conducerea Spitalului Județean Neamț un patron de firmă de pompe funebre.


Marius Ghineț este membru PNL, are o firma de pompe funebre și este și director de logistică al SC Publiserv SA, societate a Consiliului Local Piatra-Neamț care se ocupă de asfaltări și lucrări de intreținere în oraș, conform presei locale, citat de ziare.com. Ghineț, care înainte de a fi liberal a trecut și pe la PMP, a spus că este șocat de atacul la adresa sa și că îl recomandă experiența sa de peste 20 de ani de business să conducă eficient un spital.

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG