Linkuri accesibilitate

Conspiraționiști și traseiști politic pe lista AUR pentru Europarlamentare. Lansare cu mii de oameni îmbrăcați în alb 


AUR și-a lansat candidații la europarlamentare în prezența a mii de participanți îmbrăcați în alb.
AUR și-a lansat candidații la europarlamentare în prezența a mii de participanți îmbrăcați în alb.

Mii se oameni au participat sâmbătă seara la lansarea candidaților AUR la alegerile europarlamentare din 2024, la Arenele Romane din București.

Europarlamentari sau politiceni considerați extermiști din Spania, Polonia, Suedia sau Estoniaau urcat pe scenă să vorbească despre civilizația creștină, despre importanța extremei drepte, despre valoarea familiei sau să înfiereze comunitățile LGBT, migranții, musulmanii sau birocrații „preocupați de încălzirea globală”.

Atmosfera a fost animată de zeci de tineri îmbrăcați în tricouri albe pe care scria „patriot”.

Clipul de lansare al candidaților AUR este un atac la Uniunea Europeană „care s-a îndepărtat de valorile sale fundamentale”, iar alegerile din 2024 nu vor fi despre o competiție dintre stânga și dreapta, ci dintre „globaliști și patrioți”.

George Simion l-a atacat pe premierul Ungariei, Viktor Orbán, în discursul de lansare.

AUR pune persoane controversate le lista de la Europarlamntare care au promovat idei antivaccin.

Pe primele locuri, eligibile, sunt fondatori ai Coaliției pentru Familie, politicieni susținuți de fostul mogul al presei Dan Voiculescu dar și avocați și sociologi antivacciniști sau naționaliști.

Ex-copreședintele AUR, Claudiu Târziu, deschide lista AUR la alegerile parlamentare.
Ex-copreședintele AUR, Claudiu Târziu, deschide lista AUR la alegerile parlamentare.

Claudiu Târziu, senator de București și președinte al Consiliului Naţional de Conducere al AUR, fost co-președinte al partidului, înainte de alegerea exclusivă a lui Simon ca președinte deschide lista candidaților. Târziu a fost unul dintre membrii Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familiei. Este considerat unul dintre gânditorii partidului.

Mugur Mihăescu, fost actor cunoscut pentru rolurile „Garcea” și „Leana” din seria „Vacanța Mare”, în prezent om de afaceri, membru AUR din 2022 este și el pe un loc eligibil.

Înainte de 1989, Mihăescu a semnat un angajament cu Securitatea și a furnizat note informative.

În 2011, era membru al Partidul Verde și, ulterior, a fost consilier onorific al Gabrielei Firea. In timpul pandemiei, Mihăescu a fost unul dintre cei care s-au opus vaccinării.

Actorul Mugur Mihăescu, zis Garcea, fost colaborator al Securității și antivaccinist este pe un loc eligibil.
Actorul Mugur Mihăescu, zis Garcea, fost colaborator al Securității și antivaccinist este pe un loc eligibil.

Georgiana Maria Teodorescu, o avocată penalistă înscrisă în AUR în mai 2023 este pe un loc eligibil. Este lector universitar în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Titu Maiorescu.

Pe un loc eligibil este și fosta candidată la președinția României din partea partidului lui Dan Voiculescu (PPUSL), Ramona Ioana Bruynseel. Bruynseels a fost consilier în guvernele Viorica Dăncilă și Mihai Tudose.

Avram Fițiu, fost șef de cabinet al lui Dacian Cioloș, exclus din PLUS pentru extremism, secretar de stat în guvernul Ludovic Orban, se regăsește și el pe lista AUR. Este profesor dr. conf. în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca.

Pe locul șase se află sociologul Radu Baltasiu, profesor în cadrul Universității București la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, iar pe șapte, avocatul baptist din Texas, Peter Costea, cunoscut ca un mliltant anti-LGBT. Costea este considerat unul dintre „părinţii spirituali” ai Coaliţiei pentru Familie

Pe opt este Cristian Terheș în prezent europarlamentar PNȚCD, ales pe listele PSD în 2019, cunoscut pentru mesaje controversate în pandemie, dar și pentru scnadalurile provocate în Parlamentul European.

Eurodeputatul Cristian Terheș , ales din partea PNȚCD, pe listele PSD, în 2019, candidează anul viitor din partea AUR.
Eurodeputatul Cristian Terheș , ales din partea PNȚCD, pe listele PSD, în 2019, candidează anul viitor din partea AUR.

A spus că recunoaşterea legală a existenţei femeilor transsexuale este „cea mai mare ameninţare la adresa femeilor".

Avocatul Gheorghe Pipera este al nouălea pe listă. Este co-autor al Legii dării în plată și fost consilier onorific al premierului Mihai Tudose în 2017.

În ultimii ani a fost inițiatorul unor mari procese colective desfășurate în România, intentate unor bănci comerciale pentru comisioane abuzive introduse în contractele de creditare. De asemenea, Pipera s-a făcut remarcat în timpul pandemiei pentru opiniile sale anti-vaccin.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG