Linkuri accesibilitate

Șefa Comisiei Juridice, Laura Vicol, despre eliminarea pragului privind abuzul în serviciu


Șefa Comisiei Juridice, Laura Vicol, despre eliminarea pragului privind abuzul în serviciu
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:22 0:00

Sub bagheta controversatei Laura Vicol (PSD), deputații au făcut o spectaculoasă piruetă eliminând atât pragul pentru abuzul în serviciu, cât și posibilitatea de a folosi înregistrările făcute de SRI pe mandate de securitate națională ca probe în dosarele penale, mai exact în cele de corupție.

De fapt, deputații juriști au extras cu penseta din Articolul 139 alineatul 2 din CPP fix prevederea referitoare la corupție și la infracțiunile asimilate corupției, lăsându-le pe toate celelalte: trafic de droguri, trafic de arme, trafic de persoane, acte de terorism, spălare a banilor, falsificare de monede ori alte valori, şantaj, viol, lipsire de libertate, evaziune fiscală, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene etc.

Finalul ședinței a fost apoteotic: Laura Vicol a fost chemată „ de urgență” în birou de unde, în urma unei discuții cu Marcel Ciolacu, a ieșit cu altă decizie „în plic”. Amendamentele au fost retrase și înregistrările SRI s-au întors în dosarele penale.

„Am fost sunată de toți reprezentanții guvernului, care au cerut să rămânem la forma inițială trimisă de Ministerul Justiției”, a spus Vicol la întoarcere, justificând că aceasta este solicitarea liderilor Coaliției.

XS
SM
MD
LG