Linkuri accesibilitate

Legea prin care educația sexuală se face doar cu acordul părinților, adoptată


Legea prin care educația sexuală va fi predată în școli doar cu acordul părinților sau tutorilor a fost adoptată miercuri de Camera Deputaților cu 269 de voturi, 3 împotrivă și 35 de abțineri.

Actul normativ modifică și sintagma „educație sexuală”, în „educație sanitară”.

Inițiativa modificării legii în vigoare aparține PSD și PNL.

Legea va merge la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.

USR s-a opus modificării reglementărilor în vigoare, recent promulgate de președinte.

„Azi a fost un festival al ipocriziei în Parlament!
PSD si PNL au depus un amendament pe repede inainte, la o altă lege, cu alt obiect de reglementare, eliminând accesul neîngrădit la educație pentru sănătate și informații din surse sigure în școli, deși au votat deja pe 10 martie această lege promulgată deja de 2 luni!”, spune deputatul USR Cristina Iurișniți, inițiatoarea legii în vigoare, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Educația sexuală nu distruge inocența copilăriei, o sarcină la 13 ani, da”, mai spune deputatul care atrage atenția că România este campioana Europei la mame minore cu 18 000 de nașteri!

„Avem zeci de mii de abuzuri sexuale, trafic de minori, agresiuni sexuale în familie, lipsa de igiena personala si stil de viață sănătos! De aceea e esențială și educația părinților care ar trebui sa dea mai des pe la școală, să se intereseze de copiii lor în mod constant! Este o obligație nu o optiune! Dar iată că PSD si PNL au decis în mod pervers în Parlament prin intermediul unei legi despre adopție că educația pentru sănătate cu componenta educației pentru sănătatea reproducerii si sexualitate sa ajungă la copiii si tinerii noștri doar cu acordul părinților!”, spune Iurișniți.

Citește și:

Raport favorabil pentru eliminarea sintagmei „educație sexuală" în școli

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG