Linkuri accesibilitate

Duminică, 28 august, Kiev. Steaguri ucrainene aduc un omagiu militarilor uciși în războiul ordonat de Vladimir Putin.
Duminică, 28 august, Kiev. Steaguri ucrainene aduc un omagiu militarilor uciși în războiul ordonat de Vladimir Putin.

Războiul din Ucraina | MAE ucrainean: Rusia a transformat Zaporojie în bază militară. Putin oferă beneficii ucrainenilor care vin în Rusia

Autoritățile ucrainene avertizează că riscurile reprezentante de centrala nucleară de la Zaporojie nu au fost eliminate și pledează pentru evacuarea civililor din zonă. Populația a primit pastile de iod în contextul pericolului nuclear.

Principalele știri:

21:10 28.8.2022

O rachetă rusă lansată din Belarus lovește un obiectiv militar în nordul Ucrainei

O rachetă rusă a lovit un obiectiv militar în nordul Ucrainei, în regiunea Rivne.

Potrivit Euromaidan Press, citată de The Guardian, nu ar fi victime, iar racheta a fost lansată din Belarus.

Liderul autoritar din Belarus, Alexandr Lukașenko, a transmis Ucrainei un mesaj de felicitare de ziua Independenței Ucrainei, în care a spus că dorește Ucrainei un „cer pașnic”.

19:27 28.8.2022

Ministrul ucrainean de Externe: Rusia a transformat centrala nucleară Zaporojie în bază militară

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a transmis duminică pe Twitter că dat fiind trecutul tragic al țării, Ucraina a avut siguranța nucleară drept prioritate timp de decenii.

„Ivadatorii ruși au transformat [centrala nucleară] Zaporojie într-o bază militară, punând în pericol întregul continent. Forțele militare ale Rusiei trebuie să plece din centrală. Nu au ce căuta acolo!” a spus Kuleba.

17:49 28.8.2022

Financial Times: UE va suspenda acordul de acordare a vizelor semnat cu Rusia în 2007

Decizia UE, anunțată de Financial Times, ar face ca procesul de obținere a unui vize pentru spațiul Schengen de către cetățenii ruși să fie mult mai greu și mult mai scump.

UE ar urma să anunțe suspendarea acordului cu Rusia săptămâna viitoare, pe fondul declarațiilor mai multor țări membre UE că vor interzice unilateral accesul turiștilor ruși.

16:14 28.8.2022

Forțele ucrainene resping atacurile Rusiei asupra orașului strategic Bakhmut din Donbas

Forțele militare ucrainene au continuat să zădărnicească încercările Rusiei de a pătrunde în jurul orașului strategic Bakhmut pentru a-și extinde controlul asupra regiunii Donbas.

După ce au cucerit Severodonețk și Lisichansk în urmă cu câteva săptămâni, forțele Rusie s-au concentrat asupra orașului strategic Bakhmut.

Orașul, care avea aproximativ 70.000 de locuitori înainte ca Rusia invadeze Ucraina, a fost bombardat din nou pe 27 august.

Orașul, care avea aproximativ 70.000 de locuitori înainte ca Rusia invadeze Ucraina, a fost bombardat din nou pe 27 august, la fel și Soldedar și Zaitseve din apropiere, potrivit unui raport militar ucrainean.

Un corespondent RFE/RL din Sloviansk a postat un videoclip cu consecințele bombardamentului rusesc de peste noapte, care arată balcoane distruse și carbonizate și ferestre sparte ale unui bloc de apartamente cu cinci etaje. Și clădirile din apropiere au suferit avarii.

Nu au fost raportate victime în atacul din Sloviansk, a transmis corespondentul RFE/RL.

Armata ucraineană spune că forțele sale au rezistat atacurilor și în orașul producător de cărbune Avdiivka.

Au fost raportate bombardamente și atacuri de artilerie și în apropierea centralei nucleare Zaporojie, ocupate de ruși, și persistă temerile că luptele în apropiere ar putea avaria cea mai mare centrală nucleară din Europa și ar putea provoca o scurgere de radiații.

Bombardamentele puternice din timpul nopții au lăsat părți din Nikopol fără electricitate, a declarat guvernatorul regional Valentin Reznicenko.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG