Linkuri accesibilitate

Duminică, 28 august, Kiev. Steaguri ucrainene aduc un omagiu militarilor uciși în războiul ordonat de Vladimir Putin.
Duminică, 28 august, Kiev. Steaguri ucrainene aduc un omagiu militarilor uciși în războiul ordonat de Vladimir Putin.

Războiul din Ucraina | MAE ucrainean: Rusia a transformat Zaporojie în bază militară. Putin oferă beneficii ucrainenilor care vin în Rusia

Autoritățile ucrainene avertizează că riscurile reprezentante de centrala nucleară de la Zaporojie nu au fost eliminate și pledează pentru evacuarea civililor din zonă. Populația a primit pastile de iod în contextul pericolului nuclear.

Principalele știri:

08:32 28.8.2022

Zaporojie. Autoritățile distribuie pastile cu iod și fac simulări de reacție în cazul unui dezastru

Autoritățile ucrainene au distribuit, sâmbătă, pastile cu iod oamenilor din zona centralei nucleare Zaporojie în timp ce Ucraina și Rusia se acuză reciproc de continuarea bombardamentelor care pun în pericol siguranța centralei.

Au fost intensificate și exercițiile de reacție în cazul unui dezastru, iar zona este printre cele din care autoritățile de la Kiev le cer civililor să plece.

Centrala nucleară de la Zaporojie este controlată de forțele militare ruse, care au permis specialiștilor civili ucraineni să continue să îi asigure funcționarea.
Centrala nucleară de la Zaporojie este controlată de forțele militare ruse, care au permis specialiștilor civili ucraineni să continue să îi asigure funcționarea.

Potrivit The New York Times, reprezentanții ONU încearcă să grăbească procedurile pentru ca inspectorii internaționali să poată ajunge la Zaporojie.

Refuzul Rusiei de a accepta o rezoluție ONU pe tema dezarmării nucleare pentru că aceasta exprima îngrijorări cu privire la centralele nucleare din Ucraina a sporit îngrijorarea comunității internaționale.

În mesajul de sâmbătă seară, dedicat Zilei Aviației ucrainene, președintele Volodimir Zelenski a anunțat semnarea unor decrete de decorare a ucrainenilor care luptă pentru libertatea țării, dar și a unor cetățeni străini care sprijină Ucraina. „Libertatea câștigă mereu. Vom învinge”, a transmis Zelenski.

20:42 27.8.2022

Putin acordă beneficii financiare ucrainenilor care merg în Rusia

Vladimir Putin a semnat, sâmbătă, un decret de acordare a unor beneficii financiare ucrainenilor care merg în Rusia, inclusiv pensionarilor, femeilor însărcinate și persoanelor cu dizabilități, transmite Reuters.

Decretul stabilește plăți lunare de 10.000 de ruble (170 de dolari) pentru persoanele care au fost „forțate să părăsească teritoriul Ucrainei din 18 februarie". Persoanele cu handicap vor fi, de asemenea, eligibile pentru același sprijin lunar, în timp ce femeile însărcinate au dreptul la o prestație unică.

Plățile vor fi făcute cetățenilor Ucrainei și auto-declaratelor republici populare Donețk și Luhansk - entități separatiste susținute de ruși din estul Ucrainei, pe care Moscova le-a recunoscut ca independente în februarie, chiar înainte de invadarea Ucrainei, într-o mișcare condamnată de Ucraina și Occident ca fiind ilegală.

Pe 18 februarie, Putin a decis acordarea fiecărei persoane sosite în Rusia din Donețk și Luhansk a unei plăți de 10.000 de ruble.

17:10 27.8.2022

Zelenski: Invadatorii vor muri ca roua la soare

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj de Ziua Aviației Ucrainei, în care spune că „soldații ucraineni vor distruge forțele de ocupație pas cu pas”.

„Va veni ziua în care inamicul va muri în Zaporojie, în sudul, estul țării și în Crimeea. Invadatorii vor muri ca roua la soare, iar apărarea noastră este și va fi acest soare”, a transmis Zelenski pe pagina sa de Facebook.

17:05 27.8.2022

Ungaria acordă licență pentru două reactoare nucleare construite de compania rusă Rosatom

Autoritățile de reglementare din Ungaria au acordat licență de construcție pentru două reactoare noi la centrala nucleară Paks, care urmează să fie construite de compania rusă Rosatom în baza unui acord semnat în 2014 între Budapesta și Moscova, transmite Reuters.

În ciuda întârzierilor serioase, proiectul, atribuit fără licitație lui Rosatom, a fost adesea citat ca dovadă a legăturilor strânse dintre premierul Ungariei Viktor Orbán și Vladimir Putin.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG