Linkuri accesibilitate

Războiul din Ucraina | Rusia acuză Kievul pentru moartea fiicei lui Dughin. Borell se opune interzicerii totale a vizelor pentru ruși

Președintele Ucrainei avertizează că săptămâna ar urma să fie marcată de atacuri rusești de o cruzime deosebită în condițiile în care Ucraina sărbătorește miercuri, în 24 august, 31 de ani de independența față de Uniunea Sovietică.

Principalele știri:

15:35 22.8.2022

Rusia acuză Ucraina pentru uciderea fiicei lui Dughin

Serviciul Federal de Securitate (FSB) rusesc a acuzat serviciile speciale ucrainene că au ucis-o pe fiica ideologului rus ultranaționalist, transmite agenția de presă Interfax, preluată de The Guardian.

Ucraina a negat implicarea sa în uciderea cu mașina-bombă a Dariei Dughina, al cărei tată este politologul Alexander Dughin, ideologul lui Putin.

Anchetatorii ruși au susținut că uciderea Dariei Dughina a fost pregătită și efectuată de serviciile speciale ale Ucrainei, despre care au spus că au călătorit în Estonia după crimă.

FSB a declarat că atacul a fost comis de o femeie ucraineană, născută în 1979, care a sosit în Rusia pe 23 iulie împreună cu fiica ei. Suspecta ar fi fugit apoi în Estonia, susține FSB într-o declarație transmisă de agențiile de stat ruse.

Agenția de știri de stat rusă Tass a scris că mașina-bombă care a ucis-o pe Dughina a fost detonată de la distanță, citând un oficial al agenției ruse.

19:11 22.8.2022

Putin acuză Ucraina de uciderea Dariei Dughina și condamnă Ucraina pentru „crima disprețuitoare, crudă”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis condoleanțe familiei Dariei Dughina, descriind-o pe fiica ideologului ultra-naționalist rus Alexander Dugin drept „patriot al Rusiei”.

„O crimă disprețuitoare și crudă a pus capăt vieții Dariei Dughina, o persoană strălucitoare, talentată, cu o adevărată inimă de rus: bună, iubitoare, simpatică și deschisă. Jurnalistă, om de știință, filozof, corespondent de război, a slujit cu sinceritate poporul, Patria, a dovedit prin faptă ce înseamnă să fii patriot al Rusiei”,

Declarația lui Putin a fost publicată după ce Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a acuzat serviciile de informații ale Ucrainei că au comis crima ei. Ucraina a negat implicarea în moartea ei.

19:21 22.8.2022

Parlamentul Rusiei organizează o sesiune specială consacrată centralei de la Zaporojie

Parlamentul Rusiei a declarat că va organiza o reuniune specială pentru a discuta situația din jurul centralei nucleare de la Zaporojie, din estul Ucrainei.

O sesiune a Consiliului Dumei de Stat va avea loc joi pentru a discuta „amenințarea la adresa siguranței centralei nucleare Zaporojie”, se arată într-un comunicat oficial.

Complexul de reactoare nucleare de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost supus bombardamentelor repetate ale Moscovei, care a spus că Kievul este vinovat de ele. Rusia a acuzat forțele ucrainene că au tras în centrală, care se află pe teritoriul controlat de forțele ruse, dar este încă operată de personalul ucrainean.

Ucraina a negat că a bombardat centrala, acuzând Rusia că plănuiește o „provocare” acolo pentru a justifica acțiuni agresive ulterioare.

Organismul de supraveghere nuclear al ONU, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), a declarat că își continuă consultările cu Ucraina și Rusia pentru a vizita centrala nucleară.

Directorul general al AIEA, Rafael Grossi, a declarat pentru CNN că „există progrese” în negocierile dificile și că, dacă vizita va avea loc, chiar el va conduce echipa la uzina din Zaporojie.

20:26 22.8.2022

Garda Națională a Ucrainei: Presupusa ucigașă a Dariei Dughina nu a servit în batalionul Azov

Garda națională a Ucrainei a negat acuzațiile Rusiei că presupusul ucigaș al Dariei Dughina ar fi servit anterior în armata ucraineană ca membru al regimentului Azov.

Kremlinul a susținut că ucraineanca acuzată de uciderea fiicei lui Dughin era membru al batalionului Azov, o unitate a armatei ucrainene pe care Rusia a desemnat-o grupare teroristă.

Mass-media rusă „încearcă să justifice în rândul cetățenilor săi decizia anterioară de a recunoaște o unitate a Gărzii Naționale a Ucrainei ca organizație teroristă, arătând rușilor „crimele comise de Azov” pe teritoriul Federației Ruse”, a declarat garda națională a Ucrainei într-o o declarație pe pagina sa de Facebook.

Acesta a adăugat că femeia nu a servit în garda Azov.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG