Linkuri accesibilitate

Serghiești, 50 de kilometri sud-vest de Odesa. Imagine din 1 iulie - pompierii intervin la clădirile distruse de bombardamentele rusești.
Serghiești, 50 de kilometri sud-vest de Odesa. Imagine din 1 iulie - pompierii intervin la clădirile distruse de bombardamentele rusești.

Războiul din Ucraina | Și Kievul și Moscova pretind că ar controla Lisichansk

Sâmbătă dimineață au avut loc explozii puternice în orașul Nikolaiev, din sudul Ucrainei, un punct strategic important pentru avansul forțelor Rusiei din estul țării către Odesa. În atacurile din ziua anterioară din regiunea Odesa au murit 21 de oameni.

Principalele informații

16:45 2.7.2022

Atacuri în Donbas, Nikolaiev, Zaporojie, Harkov, Lisichansk

Ministerul rus al Apărării anunță, sâmbătă, că forțele Rusiei au bombardat posturi de comandă militară din zonele Donbas și Nikolaiev, trei depozite din Zaporojie și o fabrică de tractoare la care ar fi fost depozitat armament în Harkov, transmite Reuters.

Potrivit autorităților ucrainene, au fost lansate mai multe rachete și asupra orașului Lisichansk.

18:28 2.7.2022

Ucraina neagă că separatiștii ar fi încercuit Lisichansk

Lupte violente au loc sâmbătă la Lisichansk, în estul Ucrainei, unde separatiștii sprijiniți de Rusia afirmă că ar fi încercuit orașul. Kievul a negat informația, potrivit Reuters. „Au loc lupte, orașul nu a fost încercuit și e sub controlul armatei ucrainene”, a transmis la televiziunea ucraineană Ruslan Muzitciuk, purtător de cuvânt al Gărzii Naționale a Ucrainei.

Anterior, un purtător de cuvânt al separatiștilor, Andrei Marociko, declarase pentru TASS că orașul ar fi fost complet încercuit.

XS
SM
MD
LG