Linkuri accesibilitate

Liviu Dragnea, blindat de jandarmi la Târgoviște „Nu am vrut război, dar îl ducem și îl câștigăm. Nu renunț!”


Tema de campanie pentru europarlamentare a lui Liviu Dragnea a ajuns la apogeu la Târgoviște „Mâncăm românește, votăm românește”
Tema de campanie pentru europarlamentare a lui Liviu Dragnea a ajuns la apogeu la Târgoviște „Mâncăm românește, votăm românește”

Târgoviște, oraș cu nici 80.000 de locuitori, dar fief al PSD din 1990, cu o excepție de cinci ani, a fost asediat de jandarmi cu dube și garduri care au împrejmuit ultimul miting din campania electorală a PSD, la care au participat câteva mii de oameni.

PSD a ales Dâmbovița, județul dominat de Rovana Plumb și afacerile familiei sale, ca punct terminus al mitingurilor de campanie pentru europarlamentare. Micuțul oraș Târgoviște, așezat de 80 de km de București, a fost împânzit, înainte de miting, de jandarmi cu dube, care au împrejmuit Piața Tricolorului pentru ca experiența de la Iași și Galați să nu se repete, cu protestatari anti-PSD, care scandau împotriva lui Liviu Dragnea și a PSD.

Imagini cu cele 14 străzi închise și șiruri de autobuze pe drumurile pustii au fost prezentate de presa locală încă de dimineață.

Ultimul discurs al lui liviu Dragnea a fost un atac fără precedent la adresa lui Klaus Iohannis. Liderul PSD a vorbit despre „un război securist condus de Iohannis. Nu l-am vrut, dar suntem obligați să-l ducem și să-l câștigăm”, a spus Liviu Dragnea.

Cu o zi înainte de termenul în procesul în care se judecă apelul la condamnarea sa la închisoare pentru angajări fictive, Dragnea a spus „Nu renunț! Forța mea vine de la voi și de la milioane de oameni care ne susțin”.

Dragnea a recunoscut că a schimbat legi în sistemul judiciar și penal. „Da, am schimbat legi ca să fie legi drepte. Am început să demascăm odioasa politie politică dusă la apogeu de Iohannis și o vom distruge, oameni buni!”, a spus Dragnea.

Dragnea a reluat și la Târgoviște ceea ce devine tema principală a campaniei electorale a PSD - protecționismul în favoarea alimentelor și legumelor românești, care s-a concretizat și cu o lege care prevede amenzi pentru comercianții care vând „fructe și legume otrăvite”.

Mâncăm românește, votăm românește!

„Vor să pună țara la picioarele stăpânilor lor, pentru că nu vor ca România să fie mândră”, a spus președintele PSD despre opoziție și despre „străini”, pe care de data aceasta nu i-a mai nominalizat ca fiind reprezentați de autoritățile de la Bruxelles și de multinaționale.

Cu două lăzi de legume așezate pe ștergar cusut cu motive populare, Dragnea a spus că va continua să proteje capitalul românesc. „Oamenii de afaceri români au fost hăituiți și închiși ca să le facă loc altora”, a spus liderul PSD, care a enumerat apoi o serie de promisiuni despre subvenții pentru agricultori și ajutoare pentru crescătorii de oi. Este o referire directă la electoratul țintă al PSD, din mediul rural, din mediul de unde cei mai mulți români activi au plecat la muncă peste hotare.

”Vom da și mai mult ajutor și subvenții. Nu mai vreau să avem carne tratată și cutii de lapte fără lapte”, a spus Dragnea, care a promis subvenții de dublate, de 6000 euro/ha pentru cultivatorii de roșii și legume la solar.

Mitingul de la Târgoviște s-a încheiat imediat după discursul lui Dragnea, miile de oameni cu pancarde aduși cu autobuzul părăsind în doar câteva minute piața centrală din Târgoviște.

În urma lor, câțiva protestatari localnici, ținuți sub supraveghere de jandarmi să nu treacă de garduri, au scandat „prostie” la adresa celor care cred în „promisiunile care nu se vor aplica niciodată” ale lui Liviu Dragnea, după cum se vede în ultimele 15 minute ale reportajului video realizat de „Epoch Time Romania”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG