Linkuri accesibilitate

Liviu Dragnea rămâne în închisoare, cererea de anulare a condamnării la 3 ani și 6 luni a fost respinsă de judecătorii ÎCCJ


Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea

Un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv, marți, ca inadmisibilă, contestația în anulare depusă de Liviu Dragnea.

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat, că a cerut Înaltei Curți suspendarea condamnării la 3 ani și 6 luni de închisoare, dar și admiterea în principiu a contestației în anulare.

Liviu Dragnea le-a cerut judecătorilor să îi accepte solicitările, considerându-se nevinovat.

Judecătorii urmează să se pronunțe asupra unei alte căi extraordinare de atac la care a apelat Dragnea pentru a scăpa de condamnare, și anume recursul în casaţie.

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a depus, în octombrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un recurs în casaţie, prin care încearcă să obţină anularea condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Recursul în casație este o cale extraordinară de atac a sentinței pronunțate, care, dacă este admisă, șterge condamnarea. Este prevăzută de Codul de procedură penală, la articolul 434.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acelaşi dosar, Floarea Alesu a primit 3 ani şi 7 luni închisoare cu executare, iar Olguţa Şefu a fost condamnată la un an închisoare cu suspendare.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG