Linkuri accesibilitate

Lucian Bode „regretă nespus" accidentul în care a fost implicat, dar nu demisionează


Accidentul a fost produs după ce mașina în care se afla ministrul Bode a făcut mai multe depășiri interzise și a lovit frontal un vehicul care circula regulamentar
Accidentul a fost produs după ce mașina în care se afla ministrul Bode a făcut mai multe depășiri interzise și a lovit frontal un vehicul care circula regulamentar

Ministrul Transportului, Lucian Bode, nu demisionează în urma controversei în care este implicat ca urmare a accidentului rutier provocat de șoferul său, de la SPP, care circula pe contrasens.

„Niciodată nu am fost preocupat cum conduce angajatul SPP în zecile mii de km parcurși dintr-un moment foarte simplu - până duminică au condus impecabil. În momentele premergătoare regretabilului incident de duminică mă odihneam. Călătoream deja de 4-4,5 ore. Regret nespus acest incident”, a afirmat Lucian Bode, citat de Mediafax.

Oficialul a respins acuzația că ar fi grăbit ajungerea la destinație și din acest motiv s-a produs accidentul.

„Le-am comunicat celor de la SPP că destinația finală e sediul Guvernului, iar ora de sosire pe care o anticipez era ora 20. Așadar, nu aveam niciun motiv să ne grăbim”, spune Lucian Bode.

Ministrul Transportului precizează că „absolut toate deplasările” pe care le-a făcut au fost pe bancheta din spate și a afirmat că el dormea în momentul când a avut loc accidentul.

O filmare a unui motociclist aflat în trafic arată cum o maşină în care se afla ministrul Transporturilor a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă. Ulterior a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus.

Accidentul a avut loc pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş.

Dosarul penal deschis în cazul accidentului în care a fost implicată mașina în care se afla ministrul a ajuns pe masa procurorilor militari din cadrul Parchetului General, după ce a fost mutat de două ori în 24 de ore.

Inițial, dosarul a fost preluat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul București de la Parchetul Judecătoriei Pitești. Competența a fost declinată pentru că accidentul în care a fost implicat duminică ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pe Valea Oltului, a fost făcut de un ofițer SPP. De aici, dosarul a fost cerut de Parchetul General la Secția Parchetelor Militare.

Președintele Iohannis a refuzat miercuri să vorbească de responsabilitatea ministrului Lucian Bode cu privire la accidentul făcut de șoferul său, filmat în timp ce făcea depășiri în coloană.

Președintele a respins orice comparație cu cazul celebru al fostului ministru Gabriel Oprea, anchetat pentru ucidere din culpă, după moartea polițistului Bogdan Gigină care îi deschidea coloana oficială.

În schimb, președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că Klaus Iohannis trebuia să ceară de urgență demisia lui Bode.

Și USR a reacționat, cerându-i ministrului Bode să explice care era urgența pe care o avea și care justifica folosirea semnalizării acustice și luminoase.

Pe internet au apărut imagini cu autoturismul în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, în timp ce acesta depășea pe linie continuă autoturisme aflate în coloană. După mai multe manevre de acest tip, autoturismul este surprins într-un gard, după ce mașina s-a ciocnit cu un autoturism care circula regulamentar pe celălalt sens.

XS
SM
MD
LG