Linkuri accesibilitate

Lucian Micu, managerul spitalului din Piatra Neamț, și-a anunțat demisia


Managerul demisionar al spitalului județean din Piatra Neamț, Lucian Micu
Managerul demisionar al spitalului județean din Piatra Neamț, Lucian Micu

Lucian Micu, managerul spitalului județean din Piatra Neam, unde au ars de vii într-un incediu zece pacienți Covid ai secției de terapie intensivă, și-a anunțat luni demisia.

El spune că prezența sa în funcția de manager al spitalului „nu mai ajută la acest moment cu nimic” și că „a venit momentul” să se retragă pentru ca specialiștii să poată stabili cauzele producerii incendiului.

„Prezența mea în funcția de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon și a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate!”, a scris Micu pe pagina sa de Facebook.

El a făcut un apel voalat la concilierea politicului cu interesul bolnavului, a cărui soartă este decisă medical de ministerul de resort și administrativ de autoritățile locale în subordinea cărora se află spitalele.

„Din păcate, politica este în tot și în toate. O pot înțelege. Așa este de 30 de ani încoace. De pe scaunele confortabile din birouri lucrurile stau diferit. Când ești lângă patul bolnavului vezi realitatea. Activitatea medicală dintr-un spital este în subordinea Ministerului Sănătății, iar activitatea administrativă este în subordinea autorităților publice locale. Unii cu medicina, alții cu banii. Între acestea mai apare și politica. Nu toate lucrează împreună, ceea ce, uneori, este doar în detrimentul celor care ar trebui să conteze - pacieții.”

De asemenea, Micu a făcut un apel și la înțelegere față de echipa medicală, care trebuie să se concentreze pe salvarea de vieți.

„Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toții dovadă de înțelegere și să nu facem presiuni inutile asupra echipei medicale a Spitalului care, în continuare, trebuie să se concentreze în salvarea de vieți, cât mai multe.”

El a spus că-și va înainta demisia marți dimineață, la prima oră, nu înainte de a se asigura că nu lasă „lucrurile la întâmplare”, pentru o funcționare „fără sincope”.

Lucian Micu a ajuns manager al spitalului din Piatra Neamț pe filieră politică.

El a fost, pe rând, om de bază în organizațiile din județul Neamț ale PSD, UNPR și PNL, ca într-un final să se întoarcă anul acesta la PSD, de la care a primit șefia spitalului, după ce instanțele i-au interzis să candideze la primărie în urma verdictului de incompatibilitate primit de la Agenția Națională de Integritate.

Zece persoane au murit, sâmbătă seara, în urma incendiului izbucnit la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. Aceștia erau pacienți infectați cu SARS-CoV-2, intubați. Un medic de gardă a suferit arsuri grave, încercând să salveze pacienții.

XS
SM
MD
LG