Linkuri accesibilitate

Lucrările de la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului vor fi evaluate digital pentru prima dată la un examen național


Aproape 34.000 de candidaţi s-au înscris pentru la examenul de Bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2023

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2023 începe miercuri, 16 august, cu proba la Limba și Literatura Română. Aproape 34.000 de candidaţi s-au înscris pentru la examenul de Bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2023.

Lucrările de la probele de examen vor fi rezolvate de elevi pe hârtie urmând ca acestea să fie scanate de profesori în fața candidaților și încărcate în acel moment pe platforma de evaluare.

„Pentru evaluarea digitalizată se folosesc scanere distribuite şi instalate în fiecare centru de examen”, transmite Ministerul Educației într-un comunicat.

„Secretizarea lucrării se face automat în momentul încărcării, nemaifiind necesar a fi făcută de către candidaţi/profesorii asistenţi. Ulterior, lucrările sunt repartizate automat şi aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflaţi în alt judeţ decât judeţul din care provin candidaţii”, mai precizează comunicatul.

Dacă diferența de notare dintre cei doi corectori este mai mare de un punct, în cazul corectării digitalizate, lucrarea va fi direcționată automat către alți doi corectori, au mai anunțat oficiali din Ministerul Educației

„Ne dorim digitalizarea evaluării pentru toate examenele naţionale, fie că vorbim despre bacalaureat, evaluare naţională, concurs de ocupare a posturilor sau definitivat”, transmite Ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Peste 33.900 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de bacalaureat în sesiunea august - septembrie 2023, prima sesiune în care evaluarea digitalizată a lucrărilor scrise este generalizată.

Joi, 17 august, examenul continuă cu proba obligatorie a profilului, respectiv Matematică sau Istorie. Proba la alegere a profilului este programată pe 18 august, iar cea la Limba maternă pe 21 august.

Elevii vor afla primele rezultate pe 25 august, conform calendarului oficial.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG