Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: 83% dintre români vor să îşi petreacă vacanța în România


Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a arătat că, potrivit unui sondaj de opinie, 83 la sută dintre români au declarat că vor să îşi petreacă în ţară concediile, însă, cu toate acestea, există „deficit pe turism”.

Avem deficit pe turism. Banii cheltuiţi de români care pleacă în vacanţe în afara ţării sunt mai mulţi decât banii care intră în România, aduşi de turiştii din România. (...) Avem o ţară superbă, cu foarte multe atracţii. Am făcut sondaj şi pentru prima dată avem procent mare de români, 83% vor să îşi petreacă concediul în România sau cel puţin aşa declară. Îndemnul meu este să mergeţi şi anul acesta şi anul viitor în concediu în România. Sunt atâtea locuri superbe care merită văzute”, a declarat Ludovic Orban, într-o emisiune la B1 TV, citat de news.ro.

În condițiile cozilor și supraaglomerării de la intrarea în Grecia, ca urmare a deciziei de a restricționa accesul din Bulgaria doar printr-un singur punct de frontieră, Ludovic Orban a invitat românii să aleagă să își petreacă vacanța în România.

Nu suntem numai noi trataţi aşa, sunt trataţi aproape toţi cei care intră în Grecia. Se duc în concediu, sunt supuşi unui triaj, să nu îi zicem epidemiologic, supuşi unui tiraj, adică li se ia temperatura ... şi se creează efectiv blocaje. Evident că deja am pornit demersurile diplomatice şi încercăm să găsim o soluţie, astfel încât să nu mai existe aceste blocaje şi să nu mai piardă românii atâta timp în formalităţile pe care trebuie să le înregistreze la graniţă. Eu chiar am participat la o cvadrilaterală cu premierul Greciei, cu premierul bulgar şi cu preşedintele Serbiei în care ei ne invitau pe noi să ridicăm măsura izolării. Noi am ridicat măsura izolării după un criteriu pe care l-am stabilit, criteriul acesta va fi modificat, astăzi am decis să ne luăm după decizia Comisiei Europene în evaluarea celorlalte ţări. Care sunt sub noi nu sunt sub restricţie, care sunt peste noi ca nivel de infecţie sunt sub restricţie", a mai spus Orban.

El a opinat că, prin formalității introduse, grecii vor pierde din turiști.

Eu le spun românilor, decât să fie puşi în situaţia asta, de a pierde ore întregi în proceduri, să stea la coadă, e mai bine să îşi petreacă concediul în România", a afirmat premierul.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a avut joi o discuție telefonică cu omologul său grec, Nikos Dendias, în care a făcut apel pentru găsirea unor soluții pentru ca turiștii români ce merg în Grecia să nu fie afectați de timpi mari de așteptare și aglomerație în vamă. Totul, în condițiile în care rândul autoturismelor a ajuns la cel puțin 6-7 kilometri lungime, presa bulgară spune că aceasta este de circa 8 kilometri, în timp ce tirurile stau la o coadă de 15 kilometri.

XS
SM
MD
LG