Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: Plecarea lui Liviu Vasilescu din fruntea IGPR, o „demisie normală"


Ludovic Orban

Prim-ministrul Ludovic Orban a catalogat drept „normală" demisia lui Liviu Vasilescu din fruntea Poliției Române ca urmare a apariției imaginilor cu șefii poliției la o întâlnire de taină, noaptea, cu lideri din clanul interlop al Duduienilor.

„Despre demisia domnului Vasilescu, mi se pare o demisie normală. Voi discuta cu ministrul de Interne despre numirea unui nou șef al poliției. Cred că este un gest firesc această demisie. Cred că această demisie a fost rezultatul apariției unor imagini și cred că este normală această demisie", a afirmat Ludovic Orban.

Chestorul Liviu Vasilescu a anunțat marți că se retrage din funcția de șef al Poliției Române, deși doar trei zile înainte a făcut un întreg expozeu cu privire la motivele pentru care consideră demisia sa neîntemeiată.

Ludovic Orban a subliniat miercuri că acum atenția trebuie să se mute pe profilul viitorului șef al Poliției Române, făcând referire și la necesitatea de a contribui la lupta cu grupările interlope - grupări, practic, cu care se întâlnea fostul șef al Poliției, însoțit și de șeful Poliției Capitalei și cel de la Sectorul 5, ambii încă în funcție în ciuda scandalului.

„Important este să identificăm un profesionist, un om care să fie dedicat activității, un om care să conducă Poliția pentru a-și atinge obiectivele pe care le urmărim: toleranță zero față de infracționalitate, o luptă dură cu orice fel de grupuri de interlopi, clanuri și alte categorii de persoane care nu respectă legea și sunt implicat în acțiuni infracționale", a mai precizat Ludovic Orban.

În schimb, premierul a arătat că nu are informații despre motivele din spatele mutării lui Radu Gavriș la IPJ Harghita pentru următoarele șase luni. Anterior și secretarul de stat din MAI Bogdan Despescu a refuzat să comenteze.

Detașarea lui Gavriș la Harghita a fost semnată de chestorul Liviu Vasilescu, înainte ca acesta să demisioneze de la șefia Poliției Române, ceea ce a lăsat loc speculațiilor privind o reglare de conturi la nivelul șefilor din Poliția Română în consecința scandalului declanșat de întâlnirea șefilor Poliției Române cu un clan interlop, la care s-a convenit, noaptea, în afara sediului Poliției, respectarea legii.

XS
SM
MD
LG