Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban, despre moțiune: Suntem pregătiți de orice variantă


Ludovic Orban va afla în această după-amiază dacă Guvernul va fi demis prin moțiune de cenzură
Ludovic Orban va afla în această după-amiază dacă Guvernul va fi demis prin moțiune de cenzură

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat miercuri, înaintea ședinței de plen în care va fi dezbătută și votată moțiunea de cenzură, că este pregătit pentru orice variantă și că, în funcție de rezultatul votului, conducerea PNL se va întruni pentru a lua o decizie.

Ludovic Orban nu a răspuns întrebărilor dacă PNL va propune aceeași echipă de guvernare, în cazul în care moțiunea de cenzură depusă de PSD și UDMR va trece și actualul Cabinet va fi demis.

„Suntem pregătiți de orice variantă”, a spus Orban.

Anterior, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că „moțiunea va trece”, fără să dea detalii privind discuțiile purtate cu alți parlamentari pentru susținerea moțiunii.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, după ședința de grup de miercuri, că va vota moțiunea de cenzură și că, cel mai probabil, vor da un vot favorabil și ceilalți parlamentari ai partidului.

„Fiecare parlamentar Pro România, în urma discuției, va vota așa cum crede că este bine. Și, probabil, cei mai mulți parlamentari Pro România vor vota pentru moțiune. Eu votez pentru moțiunea de cenzură, pentru că vreau ca acest Guvern, după trei luni de dezastru, să nu mai poată să dea alte ordonanțe de urgență”, a spus Ponta.

Dacă parlamentarii Pro România vor vota moțiunea de cenzură, se vor depăși cele 233 de voturi necesare adoptării acesteia și demiterii Guvernului.

Dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură depuse de PSD și UDMR sunt programate pentru ședința de miercuri a Parlamentului, începând cu ora 12.00.

XS
SM
MD
LG