Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban, despre moțiunea PSD: Un act iresponsabil împotriva interesului României


Premierul Ludovic Orban a mai fost doborât de o moțiune de cenzură în februarie

Prim-ministrul Ludovic Orban a criticat luni decizia PSD de a depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului pe care îl conduce, amintind de criza sanitară cu care se confruntă România și de apropierea alegerilor parlamentare.

„Socoteala de acasă știți că nu întotdeauna se potrivește cu cea din teren. După părerea mea, această moțiune de cenzură reprezintă încă un act iresponsabil din partea PSD. Să depui moțiune de cenzură, să încerci să dai jos un Guvern care și-a făcut datoria față de țară, care gestionează cu corectitudine și profesionalism și eficiență problemele grave care au apărut din cauza epidemiei, din cauza crizei economice, din cauza secetei, din cauza inundațiilor, un guvern confruntat cu dificultăți care nu au mai existat în istoria României de foarte multă vreme, să dai jos Guvernul mi se pare un gest iresponsabil și complet lipsit de logică și este un gest împotriva interesului României”, a răspuns premierul.

El a arătat că executivul trebuie să implementeze, în această perioadă, toate măsurile din programul de relansare economică și pregătește documentele pentru absorbția celor 80 de miliarde de euro care vor fi alocați României începând cu 1 ianuarie 2021.

În plus, Guvernul pregătește „cu minuțiozitate” începerea școlii, se luptă „cu toate armele împotriva virusului” și „se vede că de când are din nou la dispoziție instrumentele legale pe care le au toate celelalte țări europene există o tendință de oprire a numărului de infectări, chiar există un ușor trend descendent”, a mai arătat Ludovic Orban.

„Să depui o moțiune de cenzură cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, când românii vor fi cei care vor decide cine să conducă România în perioada următoare, este un act iresponsabil și este împotriva interesului României”, a adăugat Orban.

Întrebat dacă va negocia astfel încât moțiunea de cenzură să nu treacă, premierul a răspuns: „Sunt un om deschis dialogului care de-a lungul timpului a dialogat cu orice om care a vrut să dialogheze. (...) Vom discuta cu toți parlamentarii care au o urmă de responsabilitate, care mulți dintre ei nu înțeleg nici ei sensul acestui demers politicianist, care riscă să arunce România într-o zonă de lipsă de competență și de atribuții ale Guvernului.”

„Guvernul PNL - de la pandemie la pandemită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor", se intitulează moțiunea de cenzură a PSD, semnată de 202 parlamentari PSD, conform anunțului lui Marcel Ciolacu.

„Cred că, după citirea ei, nu vor mai exista forţe politice responsabile care să nu voteze moţiunea. Am cumulat tot - haosul din gestionarea pandemiei, lipsa de credibilitate a guvernului, sfidarea românilor prin tot felul de chermeze şi fraternizări cu interlopii, dezastrul economic, nerespectarea legilor privind alocaţiile, pensiile şi, mai nou, salariile profesorilor, ţinerea spitalelor închise, scăderea nivelului de trai şi furtul din banii românilor confirmat de raportul Curţii de Conturi", a declarat Marcel Ciolacu.

Depunerii moțiunii de cenzură pe 17 august a fost anunțată de Marcel Ciolacu încă de miercurea trecută cu ocazia prezenței în plenul Parlamentului a premierul Ludovic Orban pentru prezentarea raportului privind măsurile luate în perioada pandemiei.

„Cu sprijinul constant al președintelui Iohannis ați distrus pas cu pas România. Peste un milion de șomeri, sute de mii de întreprinzători cu afacerea închisă, întreaga țară dată peste cap. Grija Guvernului a fost sifonarea banilor publici pentru interesele PNL pentru a vă menține la putere ați sabotat interesele românilor.

Gata, s-a umplut paharul. PSD nu va mai permite ca România să se scufunde. Pe 17 august, PSD va depune moțiune de cenzură. Considerăm că e timpul să plecați acasă sau la pușcărie, în funcție de faptele fiecăruia", a afirmat Marcel Ciolacu, în discursul din plenul Parlamentului de miercuri.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG