Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban, despre planul ”Vacanța Mare” al lui Streinu-Cercel: Un act iresponsabil


Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat marți seară că planul doctorului Streinu-Cercel, privind carantinarea vârstnicilor separat de famiile lor, este un act iresponsabil și a spus că nu a existat nicio intenție în acest sens a guvernului pe care-l conduce.

  • „Domnul Streinu-Cercel vorbeşte în numele său. Nu are nicio legătură cu deciziile la nivelul Guvernului şi critic sever aruncarea în spaţiul public a unor propuneri care nu au fost analizate şi care nu fac parte din deciziile care se iau la nivelul Ministerului Sănătăţii şi la nivelul Guvernului. Nu există nici cea mai mică intenţie privitoare la părinţii şi bunicii noştri de a îi menţine în izolare o perioadă atât de lungă sau de a asigura un spaţiu de carantină şi ruperea din familii”, a spus Orban, la TVR, citat de Mediafax.

Premierul a mai spus că gestul doctorului Streinu-Cercel este iresponsabil.

  • „Transmiterea publică a unei astfel de propuneri nu face bine societăţii, nu face bine nimănui şi consider că este un act iresponsabil, cu atât mai mult un act iresponsabil care vine din partea unui profesor care este considerat un specialist în epidemiologie. Pare că nu înţelege deloc societatea”, a mai declarat Ludovic Orban.

Și președintele Klaus Iohannis a demontat, marți, planul prezentat de Adrian Streinu-Cercel privind carantinarea persoanelor peste 65 de ani, idee pe care a calificat-o ca aberantă, inacceptabilă și totalitară și pe care a respins-o cu vehemență.

„A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște și vreau să vă spun clar cum stăm aici. Într-un astfel de plan, cineva propunea, de exemplu, o măsură aberantă – aberantă, altfel nu pot să-i spun – cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie luate de acasă și duse în anumite zone de carantină. Dragii mei, așa ceva nu se întâmpla, este inacceptabil! Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemiei, dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare, altfel n-aș putea să le spun! Deci, persoanelor în vârstă le spun clar: stați liniștiți! Nu vine nimeni să vă ia de acasă, să vă ducă în carantină! Nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane! Atunci când va fi nevoie vom veni și vă vom explica ce măsuri trebuie luate ca să vă protejați voi față de această boală. În niciun caz - repet, în niciun caz - statul nu va veni să impună astfel de măsuri inumane, care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul XXI. Astfel de planuri, prost gândite și prost prezentate, nu fac decât să inducă panică în populație, or panica este ultimul lucru de care avem nevoie”, a spus președintele Klaus Iohannis.

XS
SM
MD
LG