Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: La școală, copiii sunt mai în siguranță decât în vacanță


În ziua în care autoritățile au publicat harta cu scenariile în care se încadrează fiecare localitate în parte pentru redeschiderea școlilor, premierul Orban dă asigurări că întoarcerea în sălile de clase a copiilor este sigură.

Mai mult, Ludovic Orban afirmă că elevii vor fi mult mai siguri în fața virusului în clasele de curs decât au fost pe perioada vacanței pentru că sunt supravegheați.

„La şcoală copiii sunt mai în siguranţă, pentru că sunt sub supravegherea cadrelor didactice, poartă măşti, sunt cât de cât la un nivel de distanţare fizică, pe când copiii în vacanţă, mai ales copiii care au fost lăsaţi liberi pe terenurile de sport, în parcuri au avut o interacţiune mult mai mare decât interacţiunea care va fi la şcoală”, spune Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că există posibilitatea ca unele școli să nu se deschidă în totalitate chiar dacă riscul epidemiologic este scăzut.

„Există o libertate. Pot să existe anumite diferențe la o rată de infectare sub unu la mie. Dacă nu există posibilitatea de a asigura condițiile de distanțare sau de protecție sanitară, să poată să adopte formula mixtă și subn unu la mie. Dar nu recomandăm”, precizează Orban.

De altfel, scenarii prezentate de autorități nu reprezintă și forma obligatorie sub care se începe școala după 14 septembrie, decizia finală fiind luată la nivelul fiecărei școli în parte. Conducerile de administrație a unităților școlare au timp până joi, 10 septembrie, să trimită inspectoratelor școlare propunerea pentru scenariul în care reîncep cursurile.

43 de localități din țară sunt încadrate în scenariul roșu care prevede doar cursuri online, în timp ce 410 sunt în scenariul galben - mixt online plus la școală prin rotație.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG