Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: Stăvilim creşterea cazurilor de COVID fără afectarea activităţii economice


România - premierul Ludovic Orban

Obiectivul Guvernului trebuie să fie oprirea creșterii numărului de cazuri de Covid-19, dar fără ca activitatea economică să fie afectată, a spus miercuri seară premierul Ludovic Orban.

„După cum vedeţi, Europa este confruntată cu o creştere dramatică a numărului de infectări cu coronavirus. Sigur, situaţia comparativă cu cele mai multe ţări din Uniunea Europeană ne-ar putea genera, aşa, o oarecare stare de satisfacţie. Pe de altă parte, vă mărturisesc că trebuie să fim şi mai atenţi şi mai vigilenţi în toată acţiunea noastră în perioada următoare în bătălia contra COVID-19. Este clar că foarte multe ţări se confruntă cu creşteri aproape inexplicabile ale numărului de cazuri şi vedem că multe ţări europene iau măsuri de restricţie, aproape ca în perioada primului val, care ar putea să afecteze economia şi care pot să genereze efecte sociale extrem de negative. Obiectivul nostru trebuie să fie să stăvilim cu orice preţ creşterea numărului de cazuri, evident, păstrând economia într-o stare de funcţionare fără să afectăm activitatea economică, fără să punem în pericol locurile de muncă ale cetăţenilor români, dar în acelaşi timp să implementăm cu fermitate toate deciziile pe care le-am luat", a afirmat Ludovic Orban.

Pandemia de coronavirus a stabilit miercuri noi recorduri negative în România, fiind anunțate miercuri 5.343 de noi cazuri de infectate cu coronavirus și 107 decese. A crescut și numărul persoanelor internate pe secții de terapie intensivă, la 861.

Noile cazuri vin după efectuarea unui număr de 36.815 teste în ultimele 24 de ore, la care se adaugă rezultatele a 468 de teste din zile anterioare. Rata de pozitivare se menține ridicată cu 14,3%.

Printre decese s-a aflat și cel al unui bebeluș de 4 luni, care prezenta mai multe comorbidități accentuate. El era internat la Sibiu, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Franța și Germania au intrat miercuri în carantină în urma creșterii numărului de cazuri de Covid-19, Franța în carantină generală iar Germania în carantină parțială.

Restaurantele, sălile de spectacole și de sport precum și magazinele neesențiale vor fi închise, nu și școlile.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG