Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban susține că cele 25 de OUG pot fi publicate în MOf


Ludovic Orban spune că ordonanțele de urgență vor fi publicate
Ludovic Orban spune că ordonanțele de urgență vor fi publicate

Ludovic Orban, premierul demis prin moțiune de cenzură, a declarat, joi, că „​există o procedură”​, despre care nu a oferit detalii, prin care cele 25 de ordonanțe de urgență, pe care Guvernul le-a adoptat în ultima ședință înainte de dezbaterea moțiunii, pot fi publicate în Monitorul Oficial.

„Cum să nu fie publicate? Există o procedură”, a spus Ludovic Orban.

Orban a declarat că știe opiniile care susțin că odată demis, Guvernul nu mai poate publica ordonanțele de urgență și, astfel, nu vor intra în vigoare, dar argumentează că ceea ce este important este conținutul acestor acte normative, „care generează efecte benefice pentru România și realizarea unor obiective fundamentale”.

Raluca Turcan, vicepremier în Cabinetul Orban demis prin moțiunea de cenzură, a spus, de asemenea, că ordonanțele de urgență vor fi publicate, pentru că au avizele necesare. „Acesta este o intoxicare”, a comentat, joi, Turcan, citată de Mediafax, informația că cele 25 de ordonanțe nu mai pot fi publicate.

Fostul secretar general în guvernul PSD, Toni Greblă, a spus, miercuri, că cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate de guvernul Orban nu mai pot fi publicate în Monitorul Oficial, cât timp nu au fost publicate înainte de demiterea Guvernului.

Greblă a declarat, pentru Mediafax, că un guvern interimar doar administrează problemele curente și că niciun angajat din structura Secretariatului General al Guvernului nu va accepta să publice acte normative care au ieșit din „ cadrul constituțional reglementat foarte corect de lege”.

XS
SM
MD
LG