Linkuri accesibilitate

Greblă spune că OUG adoptate marți nu mai pot fi publicate în M.Oficial


Toni Greblă, fost secretar general al guvernului PSD, spune că cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate marți de guvernul Orban nu mai pot fi publicate în Monitorul Oficial
Toni Greblă, fost secretar general al guvernului PSD, spune că cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate marți de guvernul Orban nu mai pot fi publicate în Monitorul Oficial

Toni Greblă spune că ordonanțele de urgență adoptate de guvernul Orban marți seară nu mai pot fi publicate în Monitorul Oficial dacă nu au fost publicate înainte de demiterea guvernului.

„Ordonanțele de urgență ale Guvernului care nu au fost transmise Camerei Deputaților și Monitorului Oficial și nu au fost publicate în Monitorul Oficial al României după (sic!) data la care a fost publicată moțiunea de cenzură prin care Guvernul a fost demis, nu mai pot fi publicate, deoarece Guvernul după această dată nu mai poate să ia nicio decizie cu privire la o ordonanță de urgență sau alte mpsuri, altele decât interesează administrarea curentă a treburilor țării”, a declarat Toni Greblă pentru agenția Mediafax.

El spune că guvernul interimar nu mai are atribuții legate de publicarea în Monitorul Oficial a actelor normative și că niciun angajat din structura Secretariatului General al Guvernului nu va accepta să publice acte normative care au ieșit din cadrul constituțional reglementat de lege.

Guvernul Orban a fost demis miercuri, de parlament, la trei luni de la învestirea sa. Moțiunea de cenzură a PSD a fost adoptată cu 261 de voturi, cu 28 peste numărul necesar pentru demiterea guvernului.

Din totalul de 465 de parlamentari, 423 au fost prezenți, dintre care s-au exprimat 400: 261 pentru și 139 împotrivă.

Parlamentul a adoptat, miercuri, moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, semnată de 208 parlamentari PSD și UDMR, după ce guvernul liberal, condus de Ludovic Orban, și-a angajat răspunderea pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

XS
SM
MD
LG