Linkuri accesibilitate

Lukașenko spune că a avut Covid-19 și că s-a vindecat deja


Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, inspectând vehicule ale poliției, într-o vizită făcută marți la forțele terestre ale Ministerului de Interne de la Minsk

Președintele Belarusului Aleksandr Lukașenko spune că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus dar că nu a avut simptome și că deja s-ar fi vindecat fără a mai fi nevoie să se interneze.

Vorbind cu ofițeri ai trupelor Ministerului de Interne din Minsk pe 28 iulie, vocea lui Lukașenko părea obosită și suna cam răgușit, în timp ce bărbatul de 65 de ani descria experiența prin care a trecut.

„Îmi cer scuze pentru vocea mea. Trebuie să vorbesc mult în ultimul timp. Este suprinzător să te întâlnești cu o persoană care a reușit să treacă prin coronavirus pe picioarele. Asta au concluzionat medicii ieri. Am fost asimptomatic", a spus Lukașenko, amintind că ar fi spus cu ceva timp în urmă că „97 la sută din populația noastră trece prin infecție fără niciun simptom”.

Belarus a înregistrat până în prezent 67.366 de cazuri de coronavirus și 543 de decese, dar Lukașenko a respins mereu orice îngrijorare cu privire la pericolul reprezentat de Covid-19 spunând că pandemia este doar o „psihoză”.

Lukașenko se află în plină campanie înaintea alegerilor prezidențiale din 9 august.

El s-a confruntat cu creșterea opoziției împotriva sa după 26 de ani la putere, în special din cauza felului în care a gestionat pandemia de coronavirus.

În plus, sute de persoane, inclusiv activiști și bloggeri au fost arestați, iar guvernul trebuie să facă față protestelor și manifestațiilor care susțin candidați ai opoziției, cărora le-a fost refuzată înregistrarea candidaturii.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG