Linkuri accesibilitate

Forțele ucrainene anunță că au avansat în apropierea orașului Bahmut. Premierul Canadei se află la Kiev


Premierul Canadei, Justin Trudeau, se află sâmbătă la Kiev.
Premierul Canadei, Justin Trudeau, se află sâmbătă la Kiev.

Un purtător de cuvânt al forțelor militare ale Ucrainei a anunțat, sâmbătă, că, în ultima zi, contraofensiva ucraineană a înregistrat într-un avans de până la 1.400 de metri în mai multe secțiuni ale liniei frontului în apropierea orașului Bahmut.

Este cel mai recent succes anunțat de Kiev în regiunea orașului pe care forțele ruse spun că l-au capturat în totalitate luna trecută după cele mai de durată lupte de la începutul invaziei, în februarie 2022, până acum.

Într-o declarație televizată, reprezentantul forțelor militare ucrainene, Serghei Cherevatî, a adăugat că forțele ruse încearcă să răspundă atacurilor și înaintării ucrainenilor, dar fără succes.

Acestea ar fi suferit importante pagube umane și materiale, transmite The Guardian, care nu a putut verifica independent afirmațiile.

În plan diplomatic, autoritățile ucrainene au anunțat că sâmbătă se află la Kiev premierul Canadei, Justin Trudeau. Acesta a anunțat că forțele canadiene vor participa la antrenarea piloților militari ucraineni.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

    valican@rferl.org

XS
SM
MD
LG