Linkuri accesibilitate

MAE român după atacul armat din Rusia: Condamnăm ferm orice formă de terorism


Cetățeni ruși depun flori în memoria victimelor la Crocus City Hall din apropierea Moscovei, Rusia, pe 23 martie 2024.
Cetățeni ruși depun flori în memoria victimelor la Crocus City Hall din apropierea Moscovei, Rusia, pe 23 martie 2024.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a declarat sâmbătă că România condamnă cu fermitate orice formă de terorism și a transmis condoleanțe familiilor victimelor de la atacul armat din Rusia.

„România condamnă cu fermitate orice formă de terorism și toate atacurile împotriva civililor. Condoleanțe familiilor victimelor atacului terorist de la Crocus City Hall din Moscova”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe într-un mesaj pe rețeaua socială X (Twitter).

Patru bărbați înarmaţi cu arme automate au deschis focul vineri seară asupra participanţilor la un concert de la periferia Moscovei, la sala de concerte Crocus City Hall.

Cel puțin 133 de oameni au fost uciși, iar peste 120 au fost răniți, potrivit bilanțului provizoriu furnizate de autoritățile ruse sâmbătă după-amiază.

Atacul a fost revendicat de militanţii grupării jihadiste Stat Islamic, dar președintele rus Vladimir Putin a indicat, fără dovezi, o presupusă implicare a Ucrainei.

El a adăugat că patru presupuşi atacatori înarmaţi au fost reținuți, împreună cu alți șapte suspecți.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG