Linkuri accesibilitate

Mai mulți români au fost repatriați în contextul măsurilor anticoronavirus


Coronavirus- reprezentare grafică

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat repatrierea mai multor cetățeni români care se aflau în străinătate, fie ca turiști, fie în tranzit, fie în situații de urgență medicală și care au fost afectați în mod direct de măsurile adoptate de către statele în care se aflau, statele de tranzit sau de măsura adoptată de autoritățile române privind suspendarea zborurilor înspre și dinspre Italia.

Astfel, prin aceste demersuri și în cooperare cu alte state, de la începutul lunii martie, au fost repatriați în siguranță:

  • 14 studenți români care se aflau în Cehia în cadrul unui program de schimb de experiență au revenit la București la data de 13 martie.

  • 17 cetățeni români aflați în Italia în momentul adoptării de către Guvernul Italian a măsurii carantinei asupra întregului teritoriu al Italiei și suspendarea zborurilor de către autoritățile române înspre și dinspre Italia au revenit în țară pe 13 și 14 martie.

  • 22 de cetățeni români aflați în Maroc au revenit în țară în perioada 13-16 martie.

  • 16 cetățeni români aflați pe vasul de croazieră Costa Magica și care au revenit în țară în data de 15 martie.

  • în aceeași zi, alți 2 cetățeni români care se aflau în Mongolia au revenit în țară.

  • 50 de cetățeni români care se aflau pe vasul de croazieră Costa Fortuna acostat în Singapore au revenit în țară la 11, respectiv 16 martie.

  • 16 cetățeni români care se aflau pe vasul de croazieră Grand Princess în SUA au revenit în țară pe 12, respectiv 16 martie.

„Tot din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, urmare coordonării cu ministrul afacerilor externe ceh Tomas Petricek, cu care a avut o discuție telefonică, Reprezentanța Permanentă a României la Bruxelles a făcut demersuri în cursul zilei de ieri pentru un demers coordonat la nivel UE în vederea repatrierii turiștilor cetățeni europeni aflați în state din afara Europei", transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Oficialii roagă românii să evalueze oportunitate călătoriilor programate în perioada următoare și face apel la românii cu domiciliu sau reședință în străinătate să respecte cu strictețe măsurile luate de autoritățile locale.

În lume s-au depistat 182.407 cazuri, 7.154 de morți și 79.433 vindecați, potrivit Institutului John Hopkins. Europa are, pe cuprinsul său, 65.451 de oameni infectați, iar datele din Italia, cu 28.000 de oameni înregistrați aseară, și Spania, cu 9.942, tot aseară, arată că doar aceste două țări împreună se apropie de jumătatea îmbolnăvirii cu Covid-19. Datele arată că numărul îmbolnăvirilor din Europa a depășit jumătate din statisticile Chinei, țară de unde a început pandemia de coronavirus.

În România, numărul cazurilor de coronavirus a urcat la 184, după ce autoritățile au confirmat marți 16 noi infectări. În schimb, 19 persoane au fost declarate vindecate.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG