Linkuri accesibilitate

Coronavirus 184. În România, 16 cazuri noi, 19 vindecări


Carantina izoleta coronavirus

Au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea, a anunțat Grupul pentru Comunicare Strategică.

Trei dintre pacienții de coronavirus sunt internați sub monitorizare la terapie intensivă, în stare stabilă.

Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani.

Astfel, numărul persoanelor infectate cu Covid 19 în România a crescut la 184.

VIDEO Coronavirus: Cum mergem safe la shopping?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:12 0:00

Autoritățile anunță și faptul că numărul persoanelor declarate vindecate și externate a crescut la 16, dintre acestea 15 fiind de la spitalul din Timișoara și unul din București.

În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

„Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal", transmite Grupul pentru Comunicare Strategică.

De luni, a intrat în vigoare în România starea de urgență, astfel că autoritățile transmit că au avut loc mai multe misiuni speciale ale forțelor de intervenție.

„Începând de ieri, odată cu declararea stării de urgență, la nivel național au acționat aproximativ 28.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră.

Astfel, doar în ultimele 24 de ore, pompierii și personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane către diverse unități spitalicești, precum și la centrele de carantină existente în mai multe județe din țară.

Pentru răspunsul la celelalte urgențe medicale sunt asigurate în medie de aproximativ 390 echipaje SMURD, însumând 42 autospeciale pentru transport victime multiple, 340 ambulanțe de prim-ajutor și terapie intensivă mobilă, respectiv 7 autospeciale neonatologie. În total, în misiunile curente au fost angrenați peste 5000 de pompieri.

De asemenea, au fost angrenați în misiuni specifice, ordonate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, peste 10.000 de polițiști, 4.500 de polițiști de frontieră și peste 7.000 de jandarmi.

La acest moment, pentru eficientizarea activităților de combatere a efectelor COVID-19 (coronavirus), au fost instalate 162 de corturi. Acestea sunt destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină", anunță autoritățile.

Prin decretul privind starea de urgență se permit achizițiile de materiale sanitare și medicamente, angajări fără concurs la Ministerul de Interne, care preia coordonarea deciziilor, sau la Ministerul Sănătății, pentru mărirea numărului de oameni disponibili pentru combaterea virusului.

Doar când se situația se agravează, se vor putea închide granițele și vor fi restricții de circulație rutieră, feroviară, navală și aeriană. România nu se află în acest scenariu la acest moment.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG