Linkuri accesibilitate

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, la București: Avansăm în parcursul european


Președintele Klaus Iohannis spune că România continuă să sprijine efortul Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană.
Președintele Klaus Iohannis spune că România continuă să sprijine efortul Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a sosit marți la București, unde a discutat cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Marcel Ciolacu. Cei trei politicieni au purtat noi discuții cu privire la sprijinul acordat de România pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Președintele Klaus Iohannis a primit-o marţi, la Palatul Cotroceni, pe preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu, cu care a avut „un dialog foarte bun despre ajutorul major pe care îl acordăm în continuare Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce privește aderarea la Uniunea Europeană”.

Într-o postare pe Facebook, el a precizat că este „prima întrevedere dintr-o serie de întâlniri consistente” pe care le va avea în următoarele trei zile cu preşedinți, premieri şi lideri ai instituțiilor europene, care se află zilele acestea la București cu ocazia Congresului Partidului Popular European.

„La București, am avut plăcerea să discut cu președintele Klaus Iohannis, căruia îi exprim recunoștința pentru sprijinul acordat țării noastre. Prin eforturile noastre unite, alături de România, stimulăm dezvoltarea economică a Moldovei și avansăm în parcursul european”, a declarat Maia Sandu, pe Twitter.

Președinta Republicii Moldova a fost primită marți și de premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria.

Șeful guvernului de la București a asigurat-o pe șefa statului moldovean de „sprijinul activ pe care România va continua să îl acorde parcursului european al Republicii Moldova și implementării reformelor necesare pentru avansarea agendei europene”.

„Au fost discutate [...] proiecte de cooperare bilaterală, în special în domeniul infrastructurii și în sectorul economic, cu accent asupra sprijinului pe care România îl acordă dezvoltării mediului investițional din Republica Moldova”, a transmis Guvernul într-un comunicat.

Consiliul European a decis în decembrie 2023 să deschidă negocierile de aderare la UE a Republicii Moldova și a Ucrainei.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG