Linkuri accesibilitate

Maia Sandu vine la București să discute despre securitatea Republicii Moldova şi aderarea la UE


Vizita Maiei Sandu la București are loc cu o zi înainte de împlinirea unui an de la declanşarea războiului din Ucraina.
Vizita Maiei Sandu la București are loc cu o zi înainte de împlinirea unui an de la declanşarea războiului din Ucraina.

Preşedinta Republlicii Moldova face, joi, o vizită în România, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis. Maia Sandu va discuta cu oficialii de la Bucureşti despre situaţia de securitate din Republica Moldova şi despre aderarea la UE. Vizita are loc cu o zi înainte de împlinirea unui an de la declanşarea conflictului armat din Ucraina.

„Din delegaţia de la Chişinău face parte şi Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, iar pe agendă sunt prevăzute întrevederi şi cu alţi oficiali români”, a transmis Preşedinţia Republicii Moldova, într-un comunicat de presă.

Potrivit anunţurilor oficiale de la Bucureşti, Maia Sandu va fi primită de către preşedintele Klaus Iohannis şi de către premierul Nicolae Ciucă.

„Consultările politice ale președinților Klaus Iohannis și Maia Sandu se înscriu în cadrul cuprinzător al cooperării strânse în plan bilateral și european, precum și al susținerii clare și ferme a României pentru Republica Moldova și pentru reziliența sa”, a transmis Palatul Cotroceni.

Vizita Maiei Sandu are loc cu o zi înainte de împlinirea unui an de la invadarea Ucrainei de către Rusia, dar şi la o zi după summitul B9 de la Varşovia.

Liderii europeni, dar şi preşedintele SUA, Joe Biden, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au transmis susţinerea pentru Maia Sandu şi Republica Moldova.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG