Linkuri accesibilitate

Mama lui Vlad Pascu scapă de arest la domiciliu. Ea e acuzată de șantajarea unui martor din dosarul fiului ei


Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, e acuzată ar fi încercat să șantajeze o martoră din procesul fiului ei.
Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, e acuzată ar fi încercat să șantajeze o martoră din procesul fiului ei.

Miruna Pascu este mama lui Vlad Pascu, tânărul care a provocat accidentul mortal de la 2 mai, aflat sub influența drogurilor. Ea este acuzată că ar fi şantajat o martoră din dosarul în care este cercetat fiul ei. Decizia de trecere sub control judiciar este definitivă.

De asemenea, judecătorii de la Curtea de Apel București au dispus definitiv și revocarea măsurii controlului judiciar în cazul lui Claudiu Pascu, tatăl lui Vlad Pascu.

Miruna Pascu a fost trimisă în judecată de DIICOT, alături de fiul ei, Vlad Pascu, şi fostul soţ Claudiu Pascu. Vlad Pascu este acuzat de consum şi trafic de droguri, mama, Miruna Pascu, de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, iar tatăl, Claudiu Pascu, de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Concret, procurorii o acuză pe Miruna Pascu că ar fi ameninţat-o pe prietena lui Vlad Pascu că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii în cazul accidentului de la 2 Mai. Prietena lui Vlad Pascu le-ar fi relatat procurorilor că la petrecerile organizate în casa acestuia se consuma o cantitate mare de droguri şi medicamente.

Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, este acuzat că, aflat sub influenţa drogurilor, a provocat pe 19 august un accident rutier în localitatea 2 Mai în urma căruia doi tineri au murit. Alți trei tineri au fost răniți.

Vlad Pascu se află în arest preventiv din data de 20 august. El a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și pentru consum şi trafic de droguri.

Pe lângă acțiunile celor direct implicați, accidentul de la 2 Mai a scos la iveală deficiențe grave în activitatea Poliției. Vlad Pascu fusese oprit de polițiști de două ori înainte de tragedie. A fost lăsat să plece de la poliție fără a fi testat pentru consum de droguri, deși i-au fost găsite droguri în mașină.

Mai mult, autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră după ce polițiștii l-au lăsat să plece, Vlad Pascu a provocat accidentul.

Un control al corpului de control al ministrului de Interne a constatat oficial o serie întreagă de erori ale Poliției. Printre ele este și aceea că Vlad Pascu ar fi trebuit sancționat încă din ziua anterioară accidentului, când a fost oprit în trafic chiar de șeful Poliției Rutiere Constanța.

În urma accidentului de la 2 Mai și a reacției Poliției, ministerul de Interne a început reorganizarea Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG