Linkuri accesibilitate

MApN închide Spitalul Militar din Focșani: Două cadre medicale, infectate cu Covid 19


Romania- generic Covid 19

Ministerul Apărării Naționale a anunțat închiderea pentru 48 de ore a Spitalului Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani după ce marți au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar.

„În urma acestei situații, s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați.

Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe.

În același timp, se vor recolta analize de la toți contacții simptomatici și, în funcție de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecție a personalului medical, în vederea menținerii capacității operaționale a spitalului"
, a transmis Ministerul Apărării.

Decizia vine în aceeași zi în care Ministerul Sănătății a decis și închiderea Spitalului Județean din Suceava unde 83 de cadre medicale s-au infectat cu coronavirus.

Cadrele medicale, vitale în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, sunt cele mai afectate de răspândirea cazurilor în România cu infectări întâlnite, pe lângă cele două spitale menționate, și la Gerota, Constanța sau Petroșani.

Conform datelor Institutul Național de Sănătate Publică, publicate marți, 103 cadre medicale au contractat virusul.

Marți seară, 794 de persoane erau confirmate cu coronavirus, 79 de vindecați și 12 decedați. Dintre cei confirmați, 18 sunt internați la terapie intensivă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG