Linkuri accesibilitate

INSP: 103 cadre medicale sunt infectate la nivel național, 70 în Suceava


Medicii sunt categoria profesională cea mai expusă la infecții cu Covid 19

Cadrele medicale sunt printre cele mai afectate ca urmare a extinderii pandemiei de coronavirus. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat oficial că 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID 19, după cum urmează:

  • 43 Medici (27 medici Suceava)
  • 45 Asistenți medicali ( 30 asistenți medicali Suceava)
  • 14 Infirmieri ( 13 infirmieri Suceava)
  • 1 îngrijitoare

Situația cea mai gravă este întâlnită la Spitalul Județean Suceava unde au fost înregistrate și două decese în rândul a doi pacienți internați la unitate.

Este vorba un bărbat de 71 de ani, internat pe 21 martie și confirmat pozitiv chiar luni și o pacientă transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, primul fiind, cel mai probabil, contact al acesteia. Al doilea decese a fost înregistrat la e o femeie de 72 ani, internată în data de 21 martie în Spitalul Județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare), fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).

În prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie. Pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului într-o unitate sanitara vor fi transferați la alte spitale. Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19, iar spitalul va fi dezinfectat.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava au anunțat deschiderea unui dosar penal in rem privind infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

La nivel național, autoritățile au confirmat, marți, 186 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Astfel, numărul total de infectări confirmate în România a urcat la 762, dintre care 16 pacienți fiind internați la terapie intensivă, 6 în stare gravă.

Până astăzi, 24 martie, 8 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG