Linkuri accesibilitate

Marșul Cluj Pride a adunat 3.000 de participanți, dar și protestele a 100 de susținători ai Noii Drepte


Printre participanții la Pride Cluj s-au aflat și reprezentanți USR, PLUS, Demos, precum și diplomați
Printre participanții la Pride Cluj s-au aflat și reprezentanți USR, PLUS, Demos, precum și diplomați

Manifestații pro și contra parteneriatului civil, la Cluj.

Circa 3.000 de persoane, potrivit organizatorilor, au participat, sâmbătă, la Marşul Cluj Pride de la Cluj-Napoca şi au cerut parteneriat civil pentru membrii comunităţii LGBT. Printre participanți, s-au aflat repezentanți USR, PLUS și Demos.

"Este un moment istoric, pentru că oferim o vizibilitate comunităţii LGBT. Au fost zeci de ani în care oamenii nu ne-au cunoscut aşa cum suntem noi, diferiţi, cu bune şi cu rele. Ieşim în stradă pentru că avem dreptul să o facem. Am trăit în teamă şi minciună. A venit timpul să ieşim din invizibilitate, din anonimat. Am ieşit în stradă pentru că încă nu avem drepturi, cum este parteneriatul civil", a spus organizatorul marşului, Lucian Dunăreanu, potrivit Agerpres.

Participanţii la marş au purtat steaguri şi umbrele în culorile curcubeului, precum şi afişe cu mesaje precum "Drepturi egale pentru fiecare", "Corpul meu, drepturile mele".

Printre participanţii la Marşul Cluj Pride s-au numărat viceprimarul oraşului Koln, Andreas Wolter, consulul onorific al Franţei la Cluj-Napoca, Pascal Fesneau, consulul onorific al Spaniei, Jose Arnaud Uson.

Tot sâmbătă, Noua Dreaptă a organizat un miting pentru familie, la care au participat aproximativ 100 de persoane. În cadrul mitingului, steagul LGBT, în culorile curcubeului, a fost călcat în picioare.

Participanţii la mitingul pentru familie s-au adunat în Piaţa Avram Iancu cu steaguri tricolore şi cu bannere cu mesaje precum "Familia este întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie", "Stop parteneriatelor, căsătoriilor, adopţiilor homosexuale", "Ruşine Iohannis", "Cluj nu este Sodoma". De asemenea, participanţii au rostit rugăciunea "Tatăl nostru" şi au scandat "Uniţi salvăm familia naturală", "Uniţi salvăm familia creştină", "Credinţa, familia, patria".

"Vrem să ne arătăm şi opoziţia faţă de marşul homosexualilor care va avea loc sâmbătă după-amiază la Cluj-Napoca. Primăria a făcut un pas înapoi (...), o astfel de manifestare nu ar fi trebuit autorizată. Faptul că unii oameni se mândresc cu o perversiune sau cu o orientare sexuală ni se pare ridicol", a spus preşedintele organizaţiei Noua Dreaptă, Tudor Ionescu

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG