Linkuri accesibilitate

Marcel Ciolacu afirmă că PSD nu va face scut în jurul celor trei lideri de Arad cercetați de DNA și reclamă „imaginile cu telejustiția”


Sediul PSD
Sediul PSD

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, la finalul ședinței conducerii PSD, că nu comentează acțiunile DNA, dar că s-a uitat la televizor și „a văzut iar început de telejustiție”, cu referire la perchezițiile de la sediul PSD din Arad și cu audierea unor parlamentari și membri PSD.

Procurorii cercetează implicarea a trei parlamentari PSD de Arad, care sunt acuzați că ar fi perceput o taxă ilegală pentru fiecare tir care a ieșit din România prin vama Nădlac II.

Marcel Ciolacu a spus însă că „PSD nu va face scut ca să apere pe cineva de justiție”.

Preşedintele interimar al PSD a mai spus că a vorbit cu Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad, încă de dimineață despre acţiunea DNA de la sediul partidului: „Azi de dimineaţă, am vorbit cu domnul Căprar şi m-a anunţat că există DNA-ul la sediul PSD. I-am zis să respecte legea şi să meargă să vadă despre ce este vorba acolo. Am văzut şi eu la televizor ce a urmat. PSD-ul nu va face vreun zid împotriva justiţiei de niciun fel. Dar, mi-aş dori, totuşi, puţinele imagini pe care le-am văzut după Biroul Permanent Naţional, cu domnul senator Chisăliţă în căruţ, pe holurile DNA-ului sau nu ştiu pe ce holuri, beciuri, garaje, totuşi justiţia să o lăsăm să se facă la procuratură, în tribunaluri (sic!), nu la….Reapar imaginile cu telejustiţia. Dar este o părere personală”, a afirmat Ciolacu.

Procurorii DNA din Serviciul Teritorial Timișoara cercetează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

Potrivit presei locale, au fost duși la audieri senatorul PSD Ioan Chisăliță,deputatul Dorel Căprar și deputatul Florin Tripa, acesta din urmă anunțând că procurorii l-au informat că are calitatea de suspect și că dosarul este unul complex.

Articolul 72 din Constituție prevede că “deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor“.

Potrivit site-ului de investigații Pressalert, cercetările au început în urmă cu nouă luni, punctul de plecare fiind o informație despre mita care s-ar fi încasat la cântarul de la vama Nădlac 2, unde sunt controlate toate TIR-urile care ies din țară.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG