Linkuri accesibilitate

Premierul Marcel Ciolacu: Alegerile locale vor fi comasate cu europarlamentarele pe 9 iunie. Am stabilit foarte clar


Coaliția de guvernare a stabilit ca alegerile prezidenţiale să aibă loc pe 15 şi 29 septembrie.
Coaliția de guvernare a stabilit ca alegerile prezidenţiale să aibă loc pe 15 şi 29 septembrie.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri seara că în coaliţia de guvernare s-a stabilit ca alegerile prezidenţiale să aibă loc pe 15 şi 29 septembrie, iar alegerile parlamentare pe data de 8 decembrie.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, într-o emisiune la România TV, dacă au fost „bătute în cuie" datele pentru alegeri.

„În acest moment, în coaliţie am stabilit foarte clar: sunt alegeri comasate locale cu europarlamentare pe data de 9 iunie, pe data de 15 septembrie şi 29 septembrie - alegerile prezidenţiale, turul unu şi turul doi, şi pe data de 8 decembrie avem alegerile generale, pentru Parlamentul României. În coaliţie aşa am stabilit”, a precizat prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD.

Urmează şi PNL să treacă aceste date, cred că duminică, prin votul din interiorul partidului", a adăugat Marcel Ciolacu.

El a adăugat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă cu tot ce implică aceste alegeri, care va fi trimisă la Parlament pentru a deveni lege.

Tot miercuri seară, întrebat la Antena 3 despre candidatul pentru alegerile prezidențiale, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a evitat să răspundă dacă PNL îl va susţine pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de candidat la preşedinţia României.

„Sper ca prin deciziile pe care le-am luat şi le vom lua împreună, prin atitudinea fiecăruia dintre noi, să nu fie nevoie să ne salvăm unul pe celălalt”, a spus Ciucă.

„Eu cred că în momentul de faţă este prematur să discutăm despre alegerile prezidenţiale”, a afirmat Nicolae Ciucă, miercuri seară, la Antena 3.

Marți seară, liderii PSD şi PNL au agreat, în şedinţa coaliţiei, ca alegerile prezidenţiale să se desfăşoare la primul tur pe 15 septembrie, iar al doilea tur să aibă loc pe data de 29 septembrie.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG