Linkuri accesibilitate

Premierul Ciolacu, iritat de subiectul dronelor. De la „Ați făcut push, au căutat și-n junglă!”, la „Nu ne atacă nimeni, oameni buni!”


Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu presa despre problemele de apărare de la graniță și posibilele bucăți de dronă căzute pe teritoriul României.

Iritat de întrebările legate de posibilele bucăți de dronă găsite de armată pe teritoriul românesc în apropierea porturilor ucrainene, Ismail și Reni, atacate de armata rusă, Marcel Ciolacu a dat asigurări că România nu e în pericol. În urmă cu câteva zile, glumea pe marginea subiectului.

„Nu ne atacă nimeni, oameni buni! Haideți să liniștim populația, că o luăm razna cu toții. Nu ne-a atacat nimeni și nu ne atacă nimeni. Au sărit rămășițe dintr-o dronă care a fost lovită de către armata ucraineană. Nu a avut explozibil, nu a avut nimic care să dăuneze cetățenilor”, a declarat premierul Ciolacu presei în dimineața de miercuri, vizibil iritat.

Premierul Ciolacu, iritat de subiectul dronelor. De la „Ați făcut push, au căutat și-n junglă!”, la „Nu ne atacă nimeni, oameni buni!”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:26 0:00

Atacurile rusești asupra infrastructurii civile din portul Ismail, în apropierea României, s-au întețit după ce Rusia s-a retras din Acordul cerealelor din Marea Neagră.

Atacurile nu doar că au lovit la câteva sute de metri de România, dar fragmente din câteva drone au ajuns și pe teritoriul românesc.

Autoritățile au negat în repetate rânduri acest lucru, până când au fost puse în fața dovezilor. De atunci, sistemul de apărare a populației a fost mobilizat în satele de la graniță: armata monitorizează mai atent situația, se construiesc adăposturi antiaeriene și s-a introdus sistemul Ro-Alert pentru atacurile din apropierea României.

Miercuri au fost găsite fragmente de dronă în preajma localităților Nufăru și Victoria, din județul Tulcea, la peste 14 kilometri de granița cu Ucraina.

Pe 6 septembrie, tot pe tema fragmentelor de dronă care abia atunci începeau să fie găsite, premierul a încercat să facă o glumă despre căutările efectuate în zona de graniță.

„Dacă tot ați făcut push au căutat și-n junglă”, a spus premierul presei, într-o conversație despre care a transmis ulterior că o considera off-the-record.

Declarația despre atitudinea românilor în fața atacurilor rusești a fost a doua zi consecutivă de gafe pentru premierul Ciolacu. Marți, într-o vizită pe șantierul viitoarei autostrăzi A7 Ploiești-Siret, premierul a recunoscut că „trebuie să spunem câteodată și adevărul” cu privire la alianțele politice care s-ar putea forma înaintea alegerilor de anul viitor.

Marcel Ciolacu, premierul României: „Trebuie să spunem câteodată și adevărul”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:14 0:00

Tot Marcel Ciolacu este autorul deja celebrei ziceri „să trecem de la fapte la vorbe”.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Momentul în care Dumitru Buzatu este oprit de către DNA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:17 0:00
XS
SM
MD
LG